Dünya mirası Stonehenge'e hazirann ayında turuncu boya püskürtülmesinin ardından üç protestocu “koruma altındaki eski bir anıta zarar vermekle” suçlandı. Just Stop Oil üyesi üç saldırgan gelecek ay İngiltere'de hakim karşısına çıkacak.
Mücevher gibi cami olarak anılan ve Adnan Menderes tarafından 1957'de yıktırıldıktan sonra parçaları kaybolan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii'yle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu müjde verdi. Cami aslına uygun şekilde yeniden yapılacak.
'Gladyatör 2' filmi tüm dünyada konuşulmaya devam ederken Roma'dan tepki çeken bir haber geldi. Konaklama sitesi Airbnb'nin Kolezyum'da gladyatör yarışları yapmayı planlaması kent sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Avrupa Müze Forumu tarafından her yıl verilen Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri'nde (EMYA) Yılın Müzesi dalında aday gösterildi. Müze 1995'te aynı kurum tarafından Övgü Ödülü'ne lâyık görülmüştü.
Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu Atatürk Evi'ni bu yıl 460 bin kişi gezdi. Bu bir rekor. Bu rekoru Atatürk Evi'nin restorasyon nedeniyle 4 Aralık'ta kapatılacağı açıklamasıyla kamuoyu öğrendi. Restorasyonun ne zaman biteceği belli değil.
Geleceğe Miras Projesi kapsamında bir yıl içerisinde Türkiye'deki arkeolojik çalışmalarla dört bini aşkın tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı. Bu da günde 11 eser anlamına geliyor. Dün ise günün buluntu haberi Denizli'deki Tripolis antik kentinden geldi
6 Şubat depremlerinde Antakya'da yıkılan iki katlı bir müstakil evin enkaz kaldırma çalışmaları sırasında MS 5. ve 6. yüzyıla ait olduğu düşünülen tarihi bir yapı ortaya çıktı. Üç haftadır yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışılıyor.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'ye ilgi yoğun. 2024'ün ilk 10 ayında tarihi ören yerini 600 bin ziyaretçi gezdi. 2022'deki 850 bin ziyaretçi rekorunun bu yıl sonunda kırılması bekleniyor.
Türkiye’nin öncü Sümerologlarından Muazzez İlmiye Çığ 110 yaşında yaşamını yitirdi. 1. Dünya Savaşı'nın başladığı 1914'te dünyaya gelen Çığ, Sümer mitolojileri hakkında yaptığı çalışmalar nedeniyle 'Son Sümer Kraliçesi olarak da anılıyordu.
Hatay'da Antakya Antik Hipodrom'un çevresinde yürütülen arkeolojik kazılarda iki heykelcik parçası ortaya çıkarıldı. Hatay Arkeoloji Müzesi'nde korumaya alınan buluntular Antakya'nın entelektüel geçmişine ışık tutuyor.