‘Süper’ Bodrumspor! İlk üç puan

Bodrumspor, Süper Lig tarihindeki ilk puanlarını kendi evinde Konyaspor'u 3-1 yenerek aldı. Takımın yeni forveti Puşcaş, Bodrumspor'a golle 'Merhaba' dedi.

Spor 25 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Bodrum FK Fatih Terim'in tribünden takip ettiği maçta Konyaspor'u mağlup etti.

Süper Lig’de cumartesi gününün kapanış maçı Bodrum FK ve Konyaspor arasında oynandı. Bodrum’un Süper Lig standartlarına uygun hale getirilen stadyumundaki karşılaşmayı Fatih Terim de tribünden takip etti.

Maçtaki ilk tehlike ev sahibi ekipten geldi. Yeni transfer Puşcaş’ın yedinci dakikada ceza sahası içinden çektiği şutu kaleci Slowik kornere çeldi. Mücadelede ilk yarım saatlik dilim geride kalmak üzereyken Bodrum FK korner kazandı. Fredy’nin kullandığı köşe vuruşuna ters bir vuruş yapan Adil Demirbağ topu kendi ağlarına yollayınca Bodrum FK mücadelede öne geçti.

Yediği golün üç dakika sonrasında Konyaspor sol kanattan Pedrinho’yla geldi. Brezilyalının ortasına kafayı vuran Adil Demirbağ bu kez de rakip fileleri havalandırmaya yaklaştı ancak top az farkla dışarı çıktı. Bodrum’da dakikalar 40’ı gösterirken ev sahibi ekip yapılan çok iyi paslar sonucu Puşcaş’ın karşı karşıya pozisyondaki etkili vuruşuyla bir gol daha bulup farkı ikiye yükseltti.

İlk yarıda son anlar oynanırken Konyaspor farkı bire indirdi. 45+4’te Pedrinho tıpkı ligin ilk haftasında Kasımpaşa’ya yaptığı gibi Bodrum FK ağlarını da frikik golüyle sarstı. Bodrum’da Brezilyalı oyuncunun bulduğu duran top golü sonrası soyunma odasına 2-1’le gidildi.

İkinci yarıda mücadele iki takım adına da oldukça durağan şekilde ilerledi ve son anlara aynı skorla girildi. 85’inci dakikada Bodrum FK’dan Ege Bilsel rakibiyle girdiği pozisyonda ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Hakem Çağdaş Altay başlangıçta ‘devam’ dese de VAR’dan gelen uyarı sonrası monitöre geldi ve penaltıya hükmetti. Vuruş için topun başına geçen Kenan Özer beyaz noktada hata yapmayıp takımı adına farkı ikiye yükseltti. Kalan kısa sürede skor değişmeyince Bodrum FK, Konyaspor’u 3-1 mağlup edip tarihinin ilk Süper Lig galibiyetini elde etti.

Bu sonuçla Bodrum temsilcisi puanını üçe yükseltirken Konyaspor’da üç puanda kaldı. İki takımın da üçüncü hafta sonunda eksi iki averajı bulunuyor.

Arda Turan'dan Sivas'ta üç puanla 'yüzleşme'Arda Turan’dan Sivas’ta üç puanla ‘yüzleşme’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.