Silahlar sustu, yıldızlar hizalandı, bekleyiş sona erdi: Oasis 2025’te sahnede

Oasis üyeleri beklendiği üzere konser programlarını açıkladı. İngiltere ve İrlanda’yı kapsayan konserler 2025’te. Biletler 31 Ağustos’ta satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

İngiltere’nin gelmiş geçmiş en iyi gruplarından Oasis bu kez gerçekten dönüyor. İngiltere başta olmak üzere tüm dünya çok uzun zamandır müziğe bir dönem damga vuran topluluğun birleşme ihtimalini konuşuyor. Daha önce de birkaç kez müzikseverleri heyecanlandıran gelişmeler oldu, ama hiçbiri bu kadar net değildi.

Grubun kurucuları ve “düşman kardeşler” Liam ve Noel Gallagher sosyal medya hesaplarından 27 Ağustos 2024 tarihini ve saat 8’i gösteren şifreli bir mesaj yayınladı. İkisinin de bu mesajı paylaşması büyük bir haberin göstergesi olarak yorumlandı. Resmi Oasis web sitesinde de ana sayfasında “27.08.24”  yazısı görülüyordu.

Birçok hayranın asla olmayacağına inandığı bu dönüş bu kez gerçekleşmeye yakın. Kaynaklar, grubun belirttiği tarihte büyük bir konser programı açıklayacağını söylemişti. Bazı haber kaynaklarına göre Oasis Londra’daki Wembley Stadyumu’nda ve Manchester’daki Heaton Park’ta 10 gecelik bir konser anlaşması imzaladı. Üstelik Liam Gallagher’in bu haberleri kendi sosyal medya hesabında paylaşması söylentilerin doğru olduğunun en büyük kanıtlarından biri olarak yorumlanıyordu

The Sun’a konuşan bir kaynak “Liam ve Noel on yıldan fazla bir süredir birbirlerine düşmandı, ancak gizlice tekrar iletişime geçtiler. Masaya bir anlaşma kondu, ikisi de evet dedi ve çevrelerindeki insanları çok şaşırttı. Önümüzdeki yaz İngiltere’de  konserler olacak ve hem Noel hem de Liam birlikte oraya geri dönmek için heyecanlı” demişti.

Ve beklenen oldu. Oasis üyeleri beklendiği üzere konser programlarını açıkladı. İngiltere ve İrlanda’yı kapsayan konserler 2025’te. Biletler 31 Ağustos’ta satışa çıkıyor. Grup da sosyal medya hesaplarından resmi konser duyurularını yaptı.

Gallagher kardeşler, 2025 yazında 14 konser vereceklerini açıkladı. Konserlerin dördü Londra’daki Wembley Stadyumu’nda, dördü Manchester’daki Heaton Park’ta gerçekleşecek. Cardiff, Edinburgh ve Dublin’de de konser verecek  Gallagher Kardeşler, turne duyurusunu “Silahlar sustu. Yıldızlar hizalandı. Büyük bekleyiş sona erdi. Gelin görün. Televizyonda yayınlanmayacak” sözleriyle yaptı. Grubun önümüzdeki yıl Avrupa dışında da turneye çıkması planlanıyor.

Olaylı konserden sonra düşman oldular

Oasis grubu kurulduğu 1991 yılından itibaren uzun bir süre İngiliz müzik dünyasına damgasını vurmuştu. ‘Wonderwall’, ‘Don’t Look Back in Anger’, ‘Stop Crying Your Heart out’, ‘Champagne Supernova’, ‘Song Bird’ ve ‘Live Forever’ gibi klasikleşen şarkılara imza atan efsanevi grubun hikâyesi bir konserde olaylı biçimde sonlanmıştı.

2009’daki turneleri kapsamında Paris’e konser vermek için giden Liam ve Noel kardeşler sahne arkasında şiddetli bir tartışma yaşamıştı. Rock en Seine festivalinde sahneye çıkan gruptan Noel Gallagher kardeşiyle konser vermeye devam etmeyeceğini söylemiş, daha sonra sahne arkasında iki kardeş kavga etmiş ve Noel’in Gibson marka gitarı kavgada hasar görmüştü.

Tartışma sonrası her iki taraf birbirleriyle çalışmanın artık imkânsız olduğunu dile getirmişti. 2009’dan beri küs olan kardeşler birbirleri aleyhinde basına da sık sık demeçler veriyordu. Sonuncusu 2008 yılındaki ‘Dig out Your Soul’ olmak üzere bugüne kadar toplam yedi stüdyo albümü yayınlayan Oasis bir konser albümü, iki toplama albümü ve beş DVD içeriğini de hayranlarıyla buluşturmuştu. Grup MTV tarafından 1996’da Yılın Müzik Grubu seçilmişti.

Ceza'dan dokuz yıl sonra yeni albüm: 'Yatay Zeka'Ceza’dan dokuz yıl sonra yeni albüm: ‘Yatay Zeka’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.