‘Wednesday’ olmasaydı Tim Burton emekli olmuş olabilirdi

Tim Burton 2019'da emeklilik kararı almış ama Netflix'in izlenme rekorları kıran ''Wednesday'i çekmeyi kabul etmesi her şeyi değiştirmiş. Dizinin kendisini çalışmaya yeniden bağladığını söyleyen Burton şimdi 'Beterböcek Beterböcek' için gün sayıyor.

Kültür Sanat 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Şu sıralar Tim Burton klasiği ‘Beterböcek’in 36 yıl sonraki dönüşünü konuşuyor olsak da aslında bunların hiçbiri olmayabilirdi. Zira yönetmen 2019’da çektiği ‘Dumbo’ filminden sonra emekli olmaya karar vermişti. Ne olduysa Netflix için ‘Wednesday’i çekmeyi kabul etti ve bu yönetmenin emeklilik kararını rafa kaldırmasına vesile oldu.

Tim Burton çalışmayı ne kadar çok sevdiğini hatırlamış olacak ki Wednesday’de çalışmanın kendisini yeni filmi ‘Beterböcek Beterböcek’le  geri dönecek kadar canlandırdığını söyledi. Variety’ye konuşan 65 yaşındaki Burton, Dumbo’nun vizyona girmesinin ardından film çekmeye devam edeceğinden emin olmadığını söyledi: “Gerçekten bilmiyordum. Bu son filmim olabilir diye düşünüyordum, sahiden. Emekli olabilirdim veya… Yani, yeniden animatör olmazdım, o bitti.”

Tim Burton’ın yönettiği ve baş yapımcısı olduğu ‘Wednesday’ dizisi Netflix’te izlenme rekoru kırmıştı.

Ancak ‘Wednesday’ yönetmen için bir şeyleri değiştirmişti. Netflix’te izlenme rekorları kıran dizi Burton için de bir “sağlık kampı” gibi olmuş: “COVID zamanında her şeyin akışkan olduğu bir değişim olduğunu hissettim. Ve bu yüzden, buna kapılmak yerine, sadece kendi hislerim ve şeyler üzerinde çalıştım. Sonra ‘Wednesday’ geldi. Bu beni bir şeyler yapmaya yeniden bağladı. Romanya’ya gittik ve kendimi yaratıcı bir sağlık kampında gibi hissettim. Çok iyi geçti.”

Yönetmenin gündeminde ise ‘Beterböcek Beterböcek’ var. Venedik Film Festivali sinemaseverleri Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile karşılayacak. Orijinal kadroda Beterböcek karakterini canlandıran Michael Keaton rolüne geri dönerken Winona Ryder ve Catherine O’Hara Lydia Deetz ve Delia Deetz rollerini yeniden üstleniyor. Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux ise kadroya yeni katılan isimler. 1989’da En İyi Makyaj Oscar ödülünü kazanan ‘Beterböcek’ devam filminde de iddialı. Yeni film de orijinaline sadık kalınan makyaj, gerçekçi efektler ve kuklalarla çekildi.

‘Beterböcek Beterböcek’ 6 Eylül 2024 seyirciyle buluşacak.

Venedik Film Festivali Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacakVenedik Film Festivali Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.