Tablo vahim: Çalışan nüfusun yüzde 53’ü kültür sanat faaliyetleriyle ilişkiyi kesti, sebep ekonomik

Kültür sanat etkinliklerine katılmak artık çalışan nüfus için lüks haline geldi. Düzenlenen bir ankete göre çalışanların yüzde 53'ü bir yıl içinde hiçbir kültür sanat faaliyetine katılmamış. Sebep ekonomik daralma.

Kültür Sanat 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Türkiye’de çalışan nüfus ne kadar kültür sanat faaliyetlerine katılıyor? Eleman.net bu konuda bir anket düzenledi. Durum hiç parlak görünmüyor. Anketteki “Son bir yıl içinde tiyatro, konser, sinema gibi kültürel etkinliklere kaç defa gittiniz” sorusuna çalışanların yüzde 53’ü “Hiç” cevabını veriyor. Ankete katılanların yüzde 34’ü  “beş ve beşten az,” yüzde 13’ü ise “beş ve beşten çok” kültür sanat faaliyetine katıldığını söylüyor.

Bütçemiz azaldı

Çalışan insanların kültür sanat faaliyetlerinden uzaklaşmasının sebebi ekonomi. Ankette “Son bir yılda, izin günlerinizdeki sosyal faaliyetlerinizde ekonomi odaklı değişim yaşandı mı” sorusuna katılımcıların yüzde 73’ü “Evet, sosyalleşmeye ayırdığım bütçe azaldı” cevabını veriyor.

Kültür sanat etkinliklerine ve sosyal faaliyetlere katılımın değişimde rol oynayan başlıca faktörlerse katılımcılara göre yüzde 53’le “geçim masraflarındaki artış,” yüzde 26’yla “Sosyal faaliyetlerdeki maliyet artışı,”

Ankette “İzin günlerinizde neler yapıyorsunuz” sorusuna ankete katılanların yüzde 49’u “Ailemle zaman geçiriyorum,” yüzde 30’u “Dinleniyorum/evde vakit geçiriyorum,” yüzde 10’u “Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum,” yüzde 6’sı “Spor, egzersiz yapıyorum” ve yüzde 5’i ise “Ek iş yapıyorum” diye cevap veriyor.

Venedik günlüğü: Festival 'Beterböcek'le başladı ilk Altın Aslan verildiVenedik günlüğü: Festival ‘Beterböcek’le başladı ilk Altın Aslan verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.