İlker Berke göremedi ama ‘Zemberek’le ödül aldı!

Geçen yıl 'Kanun Hükmü' belgeselinin sansürlendiği günlerde yaşamını yitiren görüntü yönetmeni İlker Berke Recep Çavdar'ın yönettiği 'Zemberek' filmiyle İspanya'dan En İyi Sinematografi ödülünü kazandı.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Yönetmen Recep Çavdar yönettiği kısa filmi ‘Zemberek’ İspanya’nın Alicante şehrinde düzenlenen 13. Riurau Film Festivali’nden iki ödülle döndü. Geçen yıl hayatını kaybeden filmin görüntü yönetmeni İlker Berke En İyi Sinematografi ödülünü, filmin kurgusunu yapan Kerem Acar da En İyi Kurgu ödülünü kazandı.

Yönetmen Recep Çavdar festival ekibine İlker Berke adına bir video göndererek teşekkür etti. Videoda Recep Çavdar ‘Zemberek’in ikinci filmi olduğunu ve ilk filmindeki gibi ikinci filmi ile de yurtdışında Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek geçen yıl eylül ayında vefat eden görüntü yönetmeni İlker Berke adına ödülü almanın da kendileri için anlamlı olduğunu ifade etti.

Çekimleri Kars, Ağrı ve Van’da gerçekleştirilen kısa film, babasının vefatı sonrası kardeşi ve annesi ile oldukça zor günler geçiren Ömer’in babasının ölümüne sebep olan Veysi’den intikam almak istemesini konu alıyor. Yapımcılığını Recep Çavdar ile oyuncu Celal Al’ın üstlendiği filmin başrollerinde Ufuk Bayraktar, Fulya Ulvan ve Muhammet Diştaş yer alıyor.

Sansürlenen belgeselin görüntü yönetmeni yaşamını yitirdi: 'Kanun Hükmü'ne büyüyen desteği göremeyecekSansürlenen belgeselin görüntü yönetmeni yaşamını yitirdi: ‘Kanun Hükmü’ne büyüyen desteği göremeyecek

İlker Berke geçen yıl Antalya Film Festivali’nde sansürlenen ‘Kanun Hükmü’ belgeselinin de görüntü yönetmeniydi ve filmin sansürlendiği haberlerinin ortaya çıktığı günlerde yaşamını yitirmişti. Berke Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filminin de görüntü yönetmenliğini yapmıştı.

Venedik günlüğü: Festival 'Beterböcek'le başladı ilk Altın Aslan verildiVenedik günlüğü: Festival ‘Beterböcek’le başladı ilk Altın Aslan verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.