Cibona’dan görülmemiş koç formülü

Hırvat ekip Cibona Zagreb koç tercihinde görülmemiş bir tercih yaptı. Hırvat takımını mücadele ettiği iki ligde iki ayrı koç çalıştıracak.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Cibona'dan bir garip koç tercihi.

Hırvat basketbolunun 2010’ların ortasına kadar EuroLeague’de mücadele eden ekiplerinden Cibona Zagreb enteresan bir tercihe imza attı. Başkent takımı son yıllarda geçirdiği zorlu dönemlerin ardından bu yıl yeni sahipleriyle birlikte son döneme göre daha iddialı bir kadro kurdu.

Bu kadronun başına gelecek koç içinse 44 yaşındaki ABD‘li çalıştırıcı Chris Thomas ismi öne çıktı. Ancak bu tercih bir sorun yarattı. Hırvatistan Ligi’nin kurallarına göre kulüpler daha önce kupa kazanamamış bir yabancı koçu takımın başına getiremiyor. Hal böyle olunca hem Adriyatik Ligi hem Hırvatistan Ligi’nde mücadele eden takım yerel ligde takımın başında Thomas’ı bulunduramayacak.

Dolayısıyla Cibona bu duruma çözüm üretmek durumunda kaldı: Yeni sezonda Hırvat ekibini bir değil, iki farklı başantrenör çalıştıracak. Kulübün Adriyatik Ligi maçlarında takımın başında ABD’li koç Chris Thomas olacak. Hırvatistan Ligi maçlarında ise takımın koçu Hırvat çalıştırıcı Barisa Krasic olacak.

Eski basketbolcu Krasic 2015’ten beri Cibona’da görev alıyor. İki yıl önce geçici olarak koçluk da yapan Krasic artık yerel ligde direkt olarak takımın başantrenörü olacak.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldıKadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.