Efes Bursa’yı geçti, kupa 8’lisi netleşti

Basketbol Süper Lig'de 15. haftaya lider giren Anadolu Efes, Bursaspor'u 83-73 mağlup etti ve zirvedeki yerini korudu. Bursaspor ligin ilk devresi sonunda ilk 8 dışında kaldı ve Türkiye Kupası'na katılma hakkını kaybetti.

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, Bursa'yı kupa dışına itti.

Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarının kapanış haftası Bursa’da noktalandı. Anadolu Efes ve Bursaspor arasındaki karşılaşmanın bir özelliği devre arasında ilk 8’in nasıl oluşacağının netleşmesiydi. Zira ilk 8’de yer alan takımlar Şubat 13-14’te oynanacak Türkiye Kupası çeyrek finallerinde mücadele etme hakkına sahip olacaktı. Bu karşılaşmada Bursa için yenilgi halinde averaj son derece önemliydi ve galibiyet ise otomatik olarak ilk 8 anlamına geliyordu.

Ancak galibiyet senaryosu gerçek olmadı. Bursa deplasmanına zirvede çıkan Anadolu Efes rakibini 83-73 mağlup etmeyi başardı. Efes’in formda uzun oyuncusu Daniel Oturu kusursuz bir performans sergiledi ve karşılaşmayı 30 sayı, 11 ribaunt, altı asist, iki blok, üç top çalma ile tamamladı. Bu performansın yanı sıra Efes’te Rıdvan Öncel ve Mike Daum 15’er sayı attılar. Bursa’da Jordan Floyd’un 14 sayısı yetersiz kaldı. Bu sonuçla beraber Bursa ekibi ilk 8’in dışında kaldı ve Türkiye Kupası’na katılma şansını kaçırdı.

Madrid'de üç saatlik tarihi maç... Anadolu Efes dördüncü uzatmada teslim olduMadrid’de üç saatlik tarihi maç… Anadolu Efes dördüncü uzatmada teslim oldu

Süper Lig’de günün diğer sonuçları:

Bodrumspor – Aliağa Petkim 62-80

Darüşşafaka – Türk Telekom 86-84

Bu sonuçların ardından ilk devre sonunda ilk 8’e girip Türkiye Kupası vizesi alan takımlar şöyle şekillendi:

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, Beşiktaş, Karşıyaka, Aliağa Petkimspor, Manisa BBSK, Galatasaray, Bahçeşehir Koleji.

Fenerbahçe yoluna farklı devam ediyorFenerbahçe yoluna farklı devam ediyor

13-14 Şubat 2024 tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından yarı finalist takımlar Dörtlü Final organizasyonu için Konya’da bir araya gelecek. 16-18 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda lig sıralamasında lider olan ekibin çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.