Fenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan ettiği Çukurova Basket maçına Beşiktaş formasıyla seyretmek isteyen çocuğa başta izin verilmedi. Maç bittikten sonra Fenerbahçe çocuklar gibi şendi. Ezeli rakip formasıyla maça gelmeme” yasağı şampiyonluk fotoğrafında çiğnendi.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Şampiyonluğun ardından salondaki tüm çocuklar kürsüye çıktı. Beşiktaş formalı minikte fotoğrafa girdi.

Fenerbahçe, 11 günde çıktığı 7. maçında 2. kupasını almak üzere Çukurova Basketbol’u ağırladı. Serinin Mersin’de oynanan ilk iki maçında sarı-lacivertlilerin kalitesi ağır basmış ve olağanüstü bir avantaj yakalanmıştı. Saat 19.00’daki maç için her yaştan Fenerbahçeli Metro Enerji’de toplanıyordu. Güzel bir spor akşamı ve belki de coşkulu bir şampiyonluk kutlaması için süper bir hava vardı. Aileler, babalar, anneler, çocukları, Avrupa’nın zirvesine çıkmış iki takımın olası sezon kapanış mücadelesine şahitlik etmek için salondalardı. Gelenler arasında sadece Fenerbahçeliler yoktu. 10 yaşlarında bir kız, babasının elinde tutmuş üzerindeki Beşiktaş formasıyla basketbol sevgisinin peşine düşmüştü.

Fenerbahçeliler, şampiyonluğu çocuklar gibi şen kutladı.

Beşiktaş formasının üzerine ceket giydirildi

Güzel olan her şeyin üstüne perde çekilen nadide ülkemde, salon girişinde 10 yaşındaki çocuğun üstündeki Beşiktaş forması huzursuzluk yarattı. Herkesin gıpta ve pozitif şekilde baktığı kız çocuğu, güvenlik kontrolünden geçemedi. Güvenlik güçlerinin söylediğine göre “her salonda yapılan uygulama” gereği salon girişinde çocuğun üstüne formanın görünmemesi adına ceket giydirildi.

Çekirge değil adaletÇekirge değil adalet

Herkes için basketbol

Her ne olursa olsun salonun içindeki şampiyonluk havası girildiği an solunabiliyordu. Avrupa’da final oynamış, kıta basketboluna damga vurmuş iki takımın kıyasıya mücadelesi için her şey hazır, herkes heyecanlıydı. Saha içi koltukları yöneticiler ve takım elbiselilerle dolup taşıyordu. Başkan Ali Koç ve Fenerbahçe’nin önde gelen yöneticileri ön safta, taraftar ve coşkulu topluluk arka taraflarında hava atışını bekliyordu. Maçta Fenerbahçe Alagöz Holding, rakibine hiç fırsat vermedi.

11 gün 7 maç 2 kupa: Şampiyon Fenerbahçe11 gün 7 maç 2 kupa: Şampiyon Fenerbahçe

Maç bittiğinde ligi lider bitiren Mersin ekibi final serisini 3-0 kaybetti. Ancak o güzel spor ortamında Sezar’ın hakkı Sezar’a teslim edildi. Gümüş madalyalarını almak adına kürsüye gelecek olan Mersin takımı Fenerbahçe taraftarı tarafından ayakta alkışlandı. Sonuç olarak Avrupa’da ve Türkiye’de finale çıkmak az iş değildi.

Çukurova Basketbol, EuroLeague’in ardından Türkiye’de de sezonu ikinci tamamladı.

Ali Koç: Tüm çocuklar kürsüye

Maç sonundaki atmosfer coşkuluydu. Kupa seremonisinin ardından sahadaki çocuk sayısı, coşkulu bir düğünde pistte koşturan çocukların şen görüntüsünü andırıyordu. Bir noktadan sonra Başkan Ali Koç mikrofonu eline aldı ve şöyle bir çağrıda bulundu: “Tüm çocuklar kürsüye.”

Yasayı çiğneyen Beşiktaş formalı çocuk fotoğrafta!

Fenerbahçe’nin kupasını kaldırdığı şampiyonluk kürsüsü henüz yerinden kaldırılmamıştı. Konfetilerle oynayan, sporcularla fotoğraf çektirmek için sıraya giren çocuklar başkanın çağrısıyla kürsüye yöneldi. Çocuklar arasında arkadaşlarıyla beraber konfeti atan Beşiktaş formalı bir minik gözüme ilişti. Üstündeki ceket çıkmış, her yasanın nizam içinde uygulandığı ülkemde “ezeli rakip formasıyla maça gelmeme” yasağı çiğnenmişti. Başkan tarafından gelen malum anons çerçevesinde sayıları neredeyse 50’yi bulan çocuk kürsüye doluştu. Daha sonra fotoğraf çektirme ve röportaj verme turunda olan takım çağrıldı. Breanna Stewart, çekilecek fotoğraf öncesinde kupayı bizzat getirdi ve karenin en ortasında olacak şekilde kürsünün önüne bıraktı. Ortaya tarihi ve bir o kadar güzel bir kare çıktı.

Tıpkı Hatay’daki bayram etkinliğinde gördüğümüz Galatasaraylı minik gibi, bu tarihi karede de Beşiktaş formalı minik ön safta yer tuttu.  Sarısından lacivertine, siyahından beyazına salı akşamı Fenerbahçe, çocuklar gibi şen bir şekilde şampiyonluğunu kazandı ve kutladı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.