Sporda perşembe: TMF’nin yeni başkanı Ogün Baysan

Sporda perşembe günü bir kez daha oldukça yoğun bir gündeme sahne oldu. İşte Türkiye ve dünyadan öne çıkan gelişmeler.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Türkiye Motosiklet Federasyonunda başkanlık görevine Ogün Baysan getirildi. Federasyonun açıklamasına göre Bekir Yunus Uçar’ın vefatı nedeniyle toplanan yönetim kurulunun yaptığı oylamayla Ogün Baysan yeni başkan oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baysan Uçar’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Bekir başkanımızın vefatı camiamızı derinden üzdü. Bundan sonraki süreçte aynı çizgimizde motosiklet sporunu daha ileriye taşımak için yolumuza devam edeceğiz. Yönetim kurulu arkadaşlarıma beni bu göreve layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sporda çarşamba: Tahkim'den Göztepe'ye indirim geldi, Paralimpik Oyunları'nda açılış töreni yapıldıSporda çarşamba: Tahkim’den Göztepe’ye indirim geldi, Paralimpik Oyunları’nda açılış töreni yapıldı

TMF’nin amacı Uçar’ın anısını güzel yaşatmak

Afyonkarahisar gelecek hafta Dünya Motokros Şampiyonası’na 7. kez ev sahipliği yapacak. Organizasyonun Afyonkarahisar’da düzenlenmesinde önemli rol oynayan TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etmişti. TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke yaptığı açıklamada Bekir Yunus Uçar’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Bölgenin tanıtımı için büyük bir öneme sahip Dünya Motokros Şampiyonası’nı en iyi şekilde gerçekleştirmek onun anısını yaşatmak adına çok önemli olacaktır. Şimdi daha da çok kenetlenme ve ülkemizin gücünü dünyaya gösterme vaktidir. Sayın başkanımızın emekleri ile bugünlere gelen Dünya Motokros Şampiyonası’nı ülkemizde kusursuz şekilde gerçekleştirmek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Organizasyona yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayan Akülke şunları kaydetti: “Bu yıl Dünya Motokros Şampiyonası görülmemiş bir ilgi ve rekorla gerçekleşecek. Başkanımız da bunu isterdi. Federasyon olarak bu mirası yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Dünya Motokros Şampiyonası ile başarılarımıza başarı katmaya ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Ülkemizin kesişme noktası olan Afyonkarahisar’dan dünyaya seslenmek için sabırsızlanıyoruz. Dünya Motokros Şampiyonası ile tüm dünya ülkemizi konuşacak. Yoğun katılımcının yer alacağı şampiyonada Türkiye’nin böylesine büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirerek dünya çapında en iyi şekilde temsil edildiği gösterilecek. Bu tür entegre organizasyonların başarısı, ülkemizin kenetlenmiş bir şekilde nasıl büyük projelere imza attığının bir kanıtı olacak.”

Djokovic ve Sabalenka hata yapmadı, Wimbledon şampiyonu Krejcikova veda etti

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’ta dördü burada olmak üzere 24 grand slam şampiyonluğuna sahip Sırp tenisçi Djokovic, vatandaşı Laslo Djere ile karşılaştı. Son şampiyon Djokovic, setlerde 2-0, üstün durumdayken rakibinin maçtan çekilmesiyle tur atladı.

Rus tenisçi Andrey Rublev (6 numaralı seribaşı), Fransız Arthur Rinderknech karşısında 4-6, 5-7, 6-1, 6-2 ve 6-2’lik setlerle 3-2 galip geldi.
Norveçli Casper Ruud (8), Fransız Gael Monfils’i 3-1 (6-4, 6-2, 2-6, 7-6) ve Bulgar Grigor Dimitrov (9), Avustralyalı Rinky Hijikata’yı 3-0 (6-1, 6-1, 7-6) yenerek yoluna devam etti.

Tek kadınlarda ise Belaruslu Aryna Sabalenka (2) ve son şampiyon ABD’li Coco Gauff (3), rakiplerini geçerek 3. tura kaldı. Sabalenka, İtalyan Lucia Bronzetti’yi 6-3 ve 6-1, Gauff ise Alman Tatjana Maria’yı 6-4 ve 6-0 biten setlerle 2-0 yendi. Rumen tenisçi Elena-Gabriela Ruse ise bu yılın Wimbledon şampiyonu Çek Barbora Krejcikova’yı (8) 6-4 ve 7-5 sona eren setlerle 2-0 mağlup ederek günün sürprizine imza attı.

Galatasaray'da istifayla biten yönetim kurulu toplantısında kıyamet kopmuşGalatasaray’da istifayla biten yönetim kurulu toplantısında kıyamet kopmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.