Ahmet Nur Çebi yarışta yok

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında yaklaşan başkanlık seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi'den seçimde aday olmayacağını duyurdu.

Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan ve Avrupa kupalarında son olarak Bodo/Glimt’e mağlup olan Beşiktaş’ta Ahmet Nur Çebi, başkanlık seçiminde aday olmayacağını duyurdu. Çebi, “Kulüpte kan değişimine ihtiyacı olduğunu düşündüm. Camianın huzura ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için aday olmamaya karar verdim. Camianın yeni bir enerjiye ihtiyacı var. Beşiktaş’ın 120., Cumhuriyet’in 100. yılında Beşiktaş Başkanı olma şerefine eriştim. Seçim kararını aldığım gün, başkan adayı olmayacağımın kararını vermiştim. Ancak seçim sürecini uzun tutma nedenim, gelecek adayların hazırlanabilmesi içindi. Bir baskın seçim olmasın diyeydi” dedi.

Çebi taraftara da çağrıda bulundu ve sinirlerini anladığını belirterek Beşiktaş formasıyla mücadele eden oyunculara saygı çağrısı yaptı. Medyaya seslenen Çebi “Beşiktaş’ı eleştirin ancak içinde hakaret olmadan. Siz hakaret ederseniz genç çocuklar küfretmeye başlar” diyerek itidal çağrısı yaptı.

Büyükekşi hakemler için 'yeni sistem' dedi, topu 2 gün sonraya attıBüyükekşi hakemler için ‘yeni sistem’ dedi, topu 2 gün sonraya attı

“TFF başarısızdır”

Ahmet Nur Çebi, TFF’ye çağrı yaparak “Eğer başkanınızı dışarıya zayıf gösterirseniz, elini masaya vur dediğiniz başkanınız elini vuramaz. Kol kırılır yen içinde kalır. TFF böyle bir ortamı kendisinde hak olarak görmüştür. TFF’yi bu arkadaşların yönetemeyeceğini ilk söyleyenlerdenim. TFF başarısızdır. Hakemlerin gitmeleri gerektiğini ilk ben söyledim. Bunu Beşiktaş Başkanı olduğum için yaptım. Beşiktaş hiçbir zaman menfaatleri uğruna vicdandan uzak kalmamıştır” dedi. Parmak sallama olayına da değinen Çebi “TFF parmak falan sallayamaz arkadaşlar. Ama ben, sokaktaki bir insan gibi hareket edemem. Ben ona sordum, ‘Kulağa eğilip ne dedin?’ dedim. Vallahi bir şey demedim dedi. TFF Başkanı parmak sallamadı, o tribünle bu tribün dedi. Ancak bekle kardeşim, 5 dakika bekle. Devre arasını bekle. Bazen yutmayı bileceksin. Ancak yutmuyor. Benden sonra gelen bir şekilde bu camia yutturmasını bilir” dedi. Başkan konu hakkında ilerleyen dakikalarda “Anti demokratik bir şey, süreli para cezası! ne yapmaya çalışıyorsunuz? Benden sonra gelen hesabını sormak istiyorsa, beni de yanına alarak sorabilir. Ben sordum arkadaşlar. TFF ile ben kavga ederken, diğer kulüp başkanları kenarda bekledi. Şimdi hepsi bağırıyor. Bugün bağıranlar neden bağırıyor? Erkenden silah çekiyorlar. Futbol ona, buna baskı yapmaksa; ben başarılı olamadım. Ben mücadelemi verdim, sadece TV’de şov yapmadım. Hala da pişman değilim. Popülist davranmadım.” açıklamasını yaptı.

Çebi ayrıca “Deprem dönemi bana sorulan bir soruya verdiğim yanıt sonrası başka takım taraftarlarının eleştirileri arkasında giden Beşiktaşlı dostlarımı bunu şahsi menfaatleri için yaptıysa hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Şahin, Kartal'ı avladı! Beşiktaş, TFF'ye patladıŞahin, Kartal’ı avladı! Beşiktaş, TFF’ye patladı

Küfür açıklaması

Ahmet Nur Çebi, küfür ve hakaret edenlere de çağrıda bulunarak “Bu küfürler, hakaretler nedir? Beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama küfür ne demek! Hiç kimse benim evladıma küfür edemez. O küfür edenlerin benden özür dilemesini istiyorum. Size vasiyetimdir, içinizdeki bu azınlığı temizleyin. Ayın 3’üne kadar buradayım. Benden özür dilemelerini bekliyorum. Benden özür dilemeyen herkesin, bundan sonraki hayatımda takipçisi olacağım.” dedi.

“Bana da pay verin”

Çebi ilerleyen süreçte Beşiktaş’ın başarılı olması halinde kendisine de pay verilmesini isteyerek “Beşiktaş’ın parasını çaldırmadım. Başarısız futbol takımı var, bunlar yarın başarılı olursa; bana da pay verin arkadaşlar. Tıklama işini, sosyal medyada takip işini bitirin. Rüzgara göre öğleden önce başka, öğleden sonra başka konuşmayın. Bir duruşunuz olsun.” dedi.

Çebi sözlerine “Çalışanlarımıza maaşlarını 1 gün geç ödememek için sabahladığım geceler oldu. Bütün çalışanlarımıza hakkımı helal ediyorum. Onlar da bana hakkımı helal etsinler. Rahmi Koç, Cemil Kazancı, Nevzat Demir’e teşekkür ederim. Hak ediyorlar. Sürekli yanımda oldular. Allah gönüllerine göre versin. Onlar Beşiktaş’ı seviyor, Beşiktaş’ın da onları sevdiğini biliyorum. 11 yıl yanında olamadığım ailemden huzurlarınızda hak talep ediyorum. Haklarını helal etsinler. Tek bir felsefem var. Beşiktaş’tan alınmaz, Beşiktaş’a verilir. Küfür edenler ve komplo kuranlar hariç herkese hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de helallik istiyorum” diyerek nokta koydu.

Beşiktaş deprem bölgesine 'Bırakmam seni' diyorBeşiktaş deprem bölgesine ‘Bırakmam seni’ diyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.