Galatasaray’da istifayla biten yönetim kurulu toplantısında kıyamet kopmuş

Galatasaray'da Ali Yüce'nin istifasıyla biten 'Acil' kodlu yönetim kurulu toplantısında yaşananları Fatih Altaylı anlattı, 'Adnancı' olmakla suçladığı Bora Bahçetepe'nin Yüce'ye karaborsa bilet suçlamasında bulunduğunu aktardı.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ali Yüce'nin istifa ettiği yönetim kurulu toplantısında Bora Bahçetepe'den ilginç bir çıkış geldi.

Bir süredir Galatasaray’daki bilet yolsuzluğu iddialarının üzerine giden gazeteci ve Galatasaray Spor Külübü üyesi Fatih Altaylı, Ali Yüce’nin istifasıyla sonuçlanan yönetim kurulu toplantısında yaşananları anlattı. Bilet skandalında parmağı olduğunu iddia ettiği isimlerden Bora Bahçetepe’nin istifa eden Yüce’yle tartıştığını söyleyen Altaylı konuyu MASAK’ın incelemesi gerektiğini de belirtti.

Ali Yüce’nin sert bir konuşma yaparak istifa ettiğini belirten Altaylı “Ali Yüce’nin babası Ahmet Yüce Ocaklı benim çok eski tanıdığımdır, Galatasaray konusunda da çok kez karşı karşıya gelmişizdir, sebebi de Dursun Özbek’tir. Ahmet Yüce yıllar boyunca Dursun Özbek’in çok büyük destekçisiydi. Yönetim kurulunda eski ‘Adnancı’ ve Acun Ilıcalı’nın has adamı olan biri var, Bora Bahçetepe. Ahmet Yüce her maçta çok sayıda bilet alıp arkadaşlarına dağıtır. Yönetim kurulu toplantısında dönüp oğluna diyor ki ‘Ahmet Yüce’nin karaborsa yapmadığı ne malum?’ Ahmet Yüce her yıl çalışanlarına 26 maaş ikramiye vermekle ünlüdür, o Bora Bahçetepe denen ‘Adnancı’ artığını 750 bin kere satın alıp satar, kazandığı parayı da bahşiş diye bırakır. Bu ‘Adnancı’ artığı çıkıp böyle bir şey söylüyor çünkü oğlu Ali Yüce ilkeli davranıp istifa etti. Şunun farkında ki Ali Yüce ilkeleri konusunda değil babasını, ağababasını bile tanımaz. Bana sorarsan bugün Galatasaray yönetimi bitiktir” dedi.

Ali Yüce’nin istifasıyla sonuçlanan süreci “Lağım önce çatladı, ardından patladı” sözleriyle tanımlayan Altaylı, Yüce’nin istifası esnasında yönetim kurulu üyelerinin tamamının bulunduğu masada zehir zemberek sözler sarf ettiğini de söyledi. Yüce’nin istifa öncesi Galatasaray’a son bir hizmette daha bulunduğunu belirten Altaylı Galatasaray’ın bir gün önce yayınladığı mesajdaki bağımsız denetçinin olayın üzerine gidecek olmasının da Ali Yüce’nin çabası sonrası ortaya çıktığını yazdı. Altaylı, Ali Yüce’nin baskısı olmasa Divan Kurulu tarafından İrfan Aktar’ın yetkilendirileceğini ve Özbek’e yakınlığıyla bilinen Aktar ve kuracağı heyetin içeride usulsüz bir soruşturma yöneterek konunun üstünü kapatacağını iddia etti.

‘Maliye’ye dilekçe yazıp göndereceğim’

Galatasaray yöneticilerinden Eray Yazgan ve Bora Bahçetepe’nin mal varlıklarının incelenmesi gerektiğini belirten Altaylı ‘Bunların Erden Timur rahatsızlıkları bu yüzdendi. Erden Timur varken bu işleri bu kadar kolay yapamayacaklarını düşünüyorlardı. Dursun Özbek’le beraber çok daha rahat at koşturacaklarını fark edip Erden Timur’u yedirdiler. Eray Yazgan’ın, Bora Bahçetepe’nin ve Alper Narman’ın hesaplarına bakılsın, ne kadar vergi vermişler araştırılsın. TCK bununla ilgili bir şey yapamaz belki, ama MASAK’la ilgili bir takım araştırmalar bunların ne yaptığını ortaya koyabilir. Ben Maliye’ye dilekçe yazıp göndereceğim zaten. Yolsuzluk iddiaları sadece bilet satışı ile sınırlı değildir. Spor okulları da incelenmeye muhtaç bir başka meseledir” dedi.

Ahmet Yüce Ocaklı’dan ‘Dursun Özbek iyi ama çevresi kötü’ yorumu geldi

Dursun Özbek’e verdiği destekle tanınan Ahmet Yüce Ocaklı’dan başkan aleyhinde sert sözler geldi.

İstifa eden yönetici Ali Yüce’nin babası Ahmet Yüce Ocaklı Galatasaray’da yaşananlarla ilgili yorum yaptı. En başından beri Dursun Özbek’in destekçisi olarak gözüken ve hazirun içinde önemli bir etkisi olduğu bilinen Ocaklı şu sözleri sarf etti:

“Kulüpteki bir takım yöneticiler kendilerini Galatasaray’ın sahibi zannediyor. Oysa ne Galatasaray’ın tarihini ne de Galatasaray’ı biliyorlar. Başkan Dursun Özbek de maalesef camianın içinde karşılığı olmayan bu adamların sözü ile hareket ediyor. Oysa ki Galatasaray Başkanına yakışan irade koymasıdır! Galatasaray diğer hiçbir kulübe ya da camiaya benzemez. İki ay önce şampiyon olan kulüp başarısız bir gidişat varsa eleştirilir. Herkes demokratik bir şekilde eleştiri hakkını kullanır. Yanlış gördüğü bir şey varsa bunu söyler. Bugün de, geçmişte de olan budur.

Galatasaray Başkanı gerektiği yerde irade koymalı, ‘Galatasaray bizden sorulur’ diye etrafında dolaşan ve kendisini kandıran bu insanları camiadan uzaklaştırmalıdır! Maalesef geldiğimiz noktada başkan Dursun Özbek Galatasaray’da karşılığı olmayan birilerinin etkisinde kalıyor ve ortaya bu krizler çıkıyor.”

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ile Ali Yüce’yle tartıştığı ve kendisine karaborsacılık iması yaptığı bilinen Bora Bahçetepe’nin Hayri Kozak’la Fatih Altaylı’yı aşağılayıcı paylaşımları hakkında da konuşan Ocaklı şunları söyledi:

“Bu iki isim de bu camianın önemli isimleridir. 40 yıllık Galatasaraylılardır. Onlar aleyhinde sosyal medyada paylaşım yapanlardan çok iyi Galatasaraylılardır. Başkan Dursun Özbek’e rağmen bu paylaşımların yapılması affedilir değildir. Başkanın da bu insanlara bu yakışıksız eylemlerinin hesabını sormasını beklerdim.”

Faruk Süren’in başkanlığı dönemini örnek veren Ocaklı dört sene üst üste şampiyonluk ve UEFA Kupası zaferine karşın Süren’in görevi bırakmak zorunda kaldığını hatırlattı. Bu anımsatma kamuoyunda Dursun Özbek’e göz dağı olarak yorumlandı.

İstifa soruşturma getirdi: Bağımsız bir denetçi Galatasaray'daki karaborsa iddialarını inceleyecekİstifa soruşturma getirdi: Bağımsız bir denetçi Galatasaray’daki karaborsa iddialarını inceleyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.