‘132 desibellik mega ıslık konserini Kane bitirdi’

Alman basını, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Bayern Münih'e 3-1 yenildiği maça geniş yer verdi. Taraftar ön plana çıkarken Bavyera takımının son yıllarda bu kadar zor duruma düşmediği belirtildi.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bayern Münih'in bu sezon Tottenham'dan transfer ettiği Harry Kane, Galatasaray'ı yıkan isimlerden biri oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 3. haftasında Bayern Münih, Galatasaray’ı İstanbul’da 3-1 yenerek yine Türk takımları karşısında mağlubiyet yüzü görmedi. Alman ekibi ile tarihinde ikinci kez eşleşen Cim Bom, daha önce 1972-1973 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşılaşmış, 2 maçta birer beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, sahasında 1-1 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 6-0 mağlup olarak tarihinin en farklı yenilgilerinden birini yaşamıştı.

Bayern Münih ile 51 yıl sonra bir Avrupa kupası maçında karşı karşıya gelen Cim Bom, Bayern Münih’e bir ilki yaşatma şansını da kullanamadı. İlk yarıda rakibine büyük baskı kuran Galatasaray, buna karşın ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle sahadan yenilgiyle ayrıldı. Cim Bom, 2003/04’ten bu yana bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken takım oldu ancak Alman devi, bir kez daha Avrupa kupalarında Türk takımlarına karşı mağlup olmadı. 3-1’lik skorla Galatasaray’ın 23 maçlık yenilmezlik serisi, Bayern Münih karşılaşmasında sona erdi. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip, bu sezon resmi maçlarda ilk kez yenilgi yaşadı.

Galiptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildiGaliptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildi

‘Gürültü 132 desibele çıktı’

Alman basını Bayern Münih’in galibiyetini taraftarın müthiş desteği üzerinden gördü. Yayıncı kuruluş, Bayern Münih futbolcuları sahaya çıktığında ıslık sesleri nedeniyle maç öncesi yayınını bir süreliğine kesti. Alman basınında Galatasaray – Bayern Münih maçının yansılamaları şöyle…

Bild: Bayern İstanbul’da zor anlar yaşadı. Gürültü 132 desibele çıktı. Harry Kane mega ıslık konserini bitirdi.

Der Spiegel: Bayern Münih, İstanbul’da tökezledi ama üç puanı kazanmayı başardı.

Sportschau: Bayern Münih son yıllarda bu duruma pek düşmedi. Devre arasına 1-1’lik skorla girebilmiş olmaları, onlar açısından akşamın en iyi haberiydi.

ZDF: Bayern Münih İstanbul kazanında kazandı. 50 bin taraftarın sürekli ıslıkları altında Galatasaray’ın cesur takımına karşı Bayern Münih karakter testini geçti.

NTV: Bavyera takımı, İstanbul cehenneminde tam zamanında uyandı. Galatasaray özellikle ilk yarıda bariz iyi olan taraftı. Bayern Münih için Şampiyonlar Ligi’nde gurur verici bir zafer oldu.

Focus: Bayern Münih, Galatasaray karşısındaki zayıf performansına rağmen maçtan galip ayrıldı, üçüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı.

Frankfurter Allegemeine: Galatasaray ve gürültüye karşı Bayern Münih, sezonun üçüncü Şampiyonlar Ligi maçını kazandı. Farkı yaratan stadyumun gücü değil, anın gücü oldu.

Daha iyi yenilemezsinDaha iyi yenilemezsin

Kicker: Galatasaray’ın birden fazla gol atabileceği kötü bir ilk yarıya rağmen Bayern Münih, İstanbul’da da galip geldi ve Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki rekor serisini sürdürdü.

Sky Sport: Bayern Münih İstanbul cehenneminde buz gibiydi. Harry Kane, bir infazcı olarak ününü hak ettiğini gösterdi.

Die Welt: Galatasaray’a karşı kazanılan galibiyette Bayern Münih, egemenliğiyle değil verimliliğiyle etkiledi.

Tages Zeitung: Bayern Münih, Galatasaray’a karşı zorlu bir deplasman maçını atlattı ve ikinci yarıda kalitesini gösterdi. Türkler, özellikle ilk yarıda zaman zaman çılgın bir oyun sergiledi, birçok iyi fırsatı kaçırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.