Çocuğu sokakta vurulup öldürülen anne feryat etti: Oğlumun tek suçu sokakta oyun oynamaktı

Gaziantep'te sokakta oyun oynarken mahallenin manavı tarafından pompalı tüfekle vurulan 10 yaşındaki Emir'in anne ve babası açıklama yaptı. Zanlının 'deliyim' diyerek suçtan kurtulmaya çalıştığını söylediler.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Gaziantep’te yaşayan 10 yaşındaki Emir Baki Bayındır oyun oynarken ‘gürültü’ yaptığı iddiasıyla mahallenin manavı tarafından pompalı tüfekle vuruldu. Emir Baki olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçan manav yakalandı. Emir Baki’nin annesi Tülay Bayındır “Oğlumun tek suçu sokakta oyun oynamaktı. Benim oğlumu ‘gürültü yaptı’ diye daha 10 yaşında vurup öldürdü. Anneyim, beni yaktılar. O caniyi çıkartmasınlar. ‘Deliyim’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor” dedi.

Oyun oynayan çocuğu 'gürültü yapıyor' diye tüfekle vurduOyun oynayan çocuğu ‘gürültü yapıyor’ diye tüfekle vurdu

‘Deliyim’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor

10 yaşındaki Emir’in annesi Tülay Bayındır oğlunun tek suçunun mahallede oyun oynamak olduğunu söyledi. Bayındır “Şimdi deli taklidi yapıyormuş. Deliyse nasıl bu adam burada esnaflık yapıyormuş, eline tüfek verilmiş. Benim oğlumu gürültü yaptı diye daha 10 yaşında vurup öldürdü. O caniyi çıkartmasınlar. ‘Deliyim’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor. Hükümetime sesleniyorum. Her deliyim diyen içerden çıkarsa çocuklarımız nasıl hayatta kalır? Oğlumun suçu neydi? Bizim çocuklarımız mahallede oynamasın mı? 10 yaşındaki çocuğun ne suçu olabilir? Bir manavda pompalı tüfeğin ne işi olabilir? Oğlumun tek suçu, sokakta oyun oynamaktı. Başka anaların ciğeri yanmasın. Ben yandım, başkaları yanmasın. Oğlumun acısı beni yaktı” dedi.

Akli dengesi yerinde olmayana silah ruhsatı verilir mi?

Bir çocuğun sırf gürültü yaptı diye pompalı tüfekle vurulmasının canilik olduğunu söyleyen baba Celal Bayındır “Katilin en ağır ceza almasını istiyorum. Benim oğlumu ses yaptı diye pompalı tüfekle vurup öldürdü. Benim çocuğumun geleceği ile oynadı, hayattan koparttı. Benim çocuğum hakim olacaktı, savcı olacaktı. Hayalleriyle oynadı. En ağır ceza almasını istiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Sadece gürültü yaptı diye bir çocuğun canına kıyılır mı? Hiçbir husumetimiz yok. Dükkanında pompalı tüfek bulundurması kabul edilir bir şey değil. Sabahleyin çocukları kovalamış, kızmış. Akşam da tüfekle vurmuş. Mahallede herkes bu adamdan rahatsızmış. ‘Akli dengem yerinde değil’ diye kendisini savunuyormuş. Akli dengesi yerinde olmayan insan esnaflık yapabilir mi ya da tüfeğe ruhsat verilir mi” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.