Adil Öksüz’ü kaçırdığı iddiasıyla yakalanan Cihat Yıldız’ın ifadesi ortaya çıktı

Adil Öksüz’ün saklanması ve kaçırılmasında etkin rol aldığı suçlamasıyla yakalanan Cihat Yıldız ifadesinde “Sohbete katılmış olmamdan tanıyorum” dedi.

Gündem 1 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Adil Öksüz’ün saklanması ve kaçırılmasında etkin rol aldığı suçlamasıyla aranan ve geçen hafta yakalanan “Bahadır” kod adlı Cihat Yıldız’ın ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Cihat Yıldız Öksüz’den ders aldığını ancak ‘organik’ ilişkisinin olmadığını iddia etti.

FETÖ’nün “TSK İmamı” Adil Öksüz’ün saklanma ve kaçmasında etkili olan Cihat Yıldız geçen hafta Beylikdüzü’nde yakalanmıştı.

Yıldız, Adil Öksüz’ün firarına yardımcı olanlara açılan İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada aranıyordu.

Dava dosyasındaki ifadelerine göre savcılığa Adil Öksüz ile ilişkisini şöyle anlattı:

“Namık kod adlı Adil Öksüz’e yurtdışına kaçırılması konusunda yardım etmedim. Adil Öksüz’ü 2010-2011 yıllarında tefsir konusunda vermiş olduğu sohbete katılmış olmamdan tanıyorum. Bunun dışında herhangi bir organik bağım ve iletişimim olmadı. Darbe günü ben zaten Bursa’ya gitmiştim. O günün akşamı saat 8-9 gibi İstanbul’a evime döndüm. Darbenin olduğunu da Ankara’dan ismini vermek istemediğim beni arayan arkadaşımdan öğrendim. Örgütün yeni yapılanmasında aktif rol alarak örgüt üyelerini örgüte ait gaybubet evlerinde gizlediğim ve örgüt üyelerinin yurtdışına çıkışını kolaylaştırdığım şeklindeki iddialar doğru değil. Örgüte ait yapıda eğitimci olarak bulundum.”

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre Yıldız şu şekilde devam etti:

“Darbeden sonra hakkımda yakalanma kararı çıkarıldığını aile üyelerimden öğrendiğimden ve sonraki süreçte kendime ait tefsir ve benzeri çalışmalarımı cezaevi koşullarında sürdüremeyeceğimden teslim olmayı düşünmedim. Bu süre zarfında yurtdışından akrabalarımla iletişime geçerek onlardan maddi destek aldım ve ev kiraladım. Yaklaşık olarak geçen bu sekiz yıllık süreçte hayatımı çok az insanla iletişim kurarak ve çoğunlukla evde geçirdim. Etkin pişmanlık hükümlerini biliyorum, etkin pişmanlıkta bulunmayacağım.”

Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçışına yardım eden Cihat Yıldız yakalandıAdil Öksüz’ün yurtdışına kaçışına yardım eden Cihat Yıldız yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.