Kosova’dan geldi, Türkiye’deki MOSSAD ajanlarına para aktardı

İsrail İstihbarat Servisi'nin talimatıyla Filistinlilerin aleyhine hareket etmekle suçlanan ve Türkiye'de yakalanan Kosova vatandaşı Rexhepi'nin Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen saha elemanlarına para aktardığı saptandı.

Gündem 3 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Liridon Rexhepi.

Milli İstihbarat Teşkilatı MİT, bir süreden beri İsrail gizli örgütü MOSSAD’ın Türkiye’deki faaliyetlerine karşı önemli operasyonlar yapıyor. İşte bunlardan biri daha yapıldı, Türkiye’deki MOSSAD unsurlarının para trafiğini yönettiği öne sürülen bir Kosova vatandaşı yakalandı.

Filistin’le savaş halinde olan İsrail’in istihbarat örgütü MOSSAD birçok ülkede faaliyet gösteriyor, Türkiye’de de buna yönelik operasyonlar yapılıyor. Bunlardan biri 30 Ağustos’taydı. Liridon Rexhepi adlı Kosova vatandaşı bir kişinin İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatı ile dron çekimi yaptığı ve Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekat faaliyeti yürüttüğü belirlenmişti. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Rexhepi’nin Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen Türkiye’deki saha elemanlarına para aktardığını tespit etti.

Rexhepi’nin hesaplarındaki şüpheli hareketler başta olmak üzere tüm hareketleri takip altına alındı ve Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği saptandı. Rexhepi’nin faaliyetleri Türkiye’ye 25 Ağustos’ta giriş yaptığı andan itibaren izlenmeye başlandı.

MİT’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ile koordineli çalışmaları sonucu Rexhepi, söz konusu suçlamalarla 30 Ağustos’ta gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde para transferlerini yaptığını kabul eden Rexhepi çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Bununla birlikte MOSSAD’ın Türkiye’deki sahadaki elamanlarına para aktarımını başta Kosova olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden sağladığı tespit edildi.

Yapılan para takibi sonucu Türkiye’deki saha elemanlarının Kosova üzerinden gelen paraları Western Union ve kripto para yöntemiyle Suriye’deki alt kaynaklara aktaldığı öğrenildi.

MOSSAD’ın çalıştırdığı casus Türkler Almanya’da da takip işi yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.