MOSSAD’ın çalıştırdığı casus Türkler Almanya’da da takip işi yapmış

MOSSAD'a çalışan özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin MOSSAD'ın siparişiyle Almanya'ya casusluk için gittiği, burada istihbarat servisinin istediği kişileri takip edip karşılığında 25 bin Euro para aldıkları ortaya çıktı.

Gündem 8 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı İsrail’in Türkiye’de para karşılığı anlaştığı kişilere yaptırdığı istihbari çalışmaları deşifre etmeye devam ediyor. Son dönemde MOSSAD’a çalışan çok sayıda şüpheli yakalanmıştı. Operasyonlardan birinde yakalanan özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011 ile 2020 yılları arasında MOSSAD’a çalıştığı belirlendi.

Tumlucalı çifti ile dokuz kişinin yakalandığı soruşturmada Tumlucalı’nın Jorg Neubach ve Gavin Alto maske isimlerini kullanan MOSSAD ajanlarıyla Viyana, Zürih, Münih, Frankfurt ve Berlin’de yüz yüze görüşmeler yapıldığı, MOSSAD ajanları ile gizli haberleşme yöntemleri ile görüşme sürdürüldüğü, MOSSAD ajanlarının talimatları doğrultusunda Türkiye’de istenen kişileri takiple hazırlanan raporların istihbarat servisi elemanlarına teslim edildiği belirlenmişti.

9 yıldır MOSSAD'a ajanlık yapan karı-koca özel dedektif9 yıldır MOSSAD’a ajanlık yapan karı-koca özel dedektif

İstihbarat servisine çalışan Tumlucalı çiftinin casusluk soruşturmasıyla ilgili Sabah Gazetesi’ndeki haberde yeni detaylar var. Casusluk faaliyeti yürüten Ahmet Ersin Tumlucalı’nın Almanya’da da MOSSAD adına takip yaptığı ortaya çıktı.

Jorg Neubach kod adını kullanan MOSSAD ajanının talimatıyla Almanya’ya giden Ahmet Ersin ve eşi Benan Tumlucalı’nın istihbarat servisinin istediği kişilerin araçlarını tespit edip yakından izlediği belirlendi.

Almanya’nın Hamburg kentine giden Tumlucalı ve ekibinin Orta Doğulu bir çifti anbean izlediği, daha sonra da yaptıkları fotoğraflı takibi detaylı şekilde rapor haline getirdikleri tespit edildi.

Operasyonda yapılan takibe ilişkin bütün belge ve dokümanlar ele geçirildi. Ahmet Ersin Tumlucalı’nın yabancıları da kullanarak Orta Doğulu çifti araçlı ve yaya izlediği görüldü.

Ele geçirilen video görüntülerinde hedeflere yakın mesafede olmaktan çekinmeyen Tumlucalı çiftinin onları cep telefonuyla kayda aldığı, fotoğraflı raporların yanında videoları da MOSSAD’a ilettikleri belirlendi.

Ahmet Ersin Tumlucalı’nın Almanya’daki takip karşılığında MOSSAD ajanlarından aldığı ödemenin belgeleri de bulundu.

Harcamaların seyahat ve konaklama, araç kiralama bedeli, takip ve gözetleme ücreti ve araç plaka araştırması şeklinde detaylandırıldığı görüldü.

2016 yılında yapılan takip sonrasında Ahmet Ersin Tumlucalı’nın MOSSAD ajanlarından 25 bin Euro aldığı, ödemenin eş Benan Tumlucalı’nın hesabına geldiği öğrenildi.

MİT'in 'MOSSAD' operasyonu: Gizemli ajan 'Victoria'MİT’in ‘MOSSAD’ operasyonu: Gizemli ajan ‘Victoria’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.