Almanya’dan sanatçılara vize çilesi

Volkan Konak'tan sonra Onur Akın da Almanya'nın kendisine vize vermediği açıkladı. Konak gibi vize başvurusunun iki kere red edildiğini söyleyen Akın "Avrupa kapılarında sığınmacı ve mülteci muamelesi görmelerini ret ediyorum. Bu durumdan ülkem adına üzüntü ve utanç duyuyorum" dedi.

Kültür Sanat 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Volkan Konak (solda) ve Onur Akın vize başvuruları reddedilen iki sanatçı.

Almanya ile Türkiye arasındaki vize krizi her geçen gün daha belirgin hale geliyor. Müzisyen Volkan Konak’tan sonra sanatçı Onur Akın da Almanya’ya yaptığı vize başvurusunun reddedildiği açıkladı.

Akın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bugünleri de gördük. 35 yıllık sanat hayatım boyunca dünyanın birçok ülkesinde defalarca konser yapmış özellikle Schengen ülkelerinden uzun soluklu vizeler almış ve hiçbir sorun yaşamamış bir sanatçıyken Almanya konsolosluğundan iki defa ret aldım. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bu ülkenin sanatçılarının Avrupa kapılarında sığınmacı ve mülteci muamelesi görmelerini ret ediyorum. Bu durumdan ülkem adına üzüntü ve utanç duyuyorum!” dedi.

Volkan Konak da vize alamadı

Volkan Konak da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Almanya’ya yaptığı vize başvurusunun iki kez iptal edildiğini duyurmuş, vize verilmediği için konserlerini iptal ettiğini açıklamış ve “Türkiye’ye giriş yapan, sayısı belli olmayan ne olduğu belirsiz kişilere vatandaşlık verildiğinden, artık Avrupa’ya bile vize alamıyoruz” demişti.

Almanya’nın gündeminde

Bu arada vize krizi Almanya’nın da gündeminde Sol Parti Eş Başkanı Martin SchirdewanTürkiye’de şubat ayında meydana gelen depremler sonrasında Almanya’daki yakınlarının yanına gelmek isteyen depremzedelere verilen vizelerin bürokratik bir faciaya dönüştüğünü söyledi. Schirdewan, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin şimdi daha iyisini ortaya koyabileceğini belirtti. Schirdewan, muhalifler, üniversite öğrencileri, gazeteciler ve diğer herkesin hızlı ve bürokratik olmayan kabule ve vize sisteminin basitleştirilmesine ihtiyacı olduğunu anlattı

Ahmet Ümit’e de verilmemişti

Geçmiş yıllarda Almanya, Ahmet Ümit’e de vize vermemiş. Almanya’dan davet aldığı halde vize verilmemesini eleştiren Ümit’in yaşadıkları kamuoyuna yansımıştı. Almanya, dönem dönem gazeteci, sanatçı, yazar olsanız ve Almanya’dan bir etkinlik için davet alsanız bile vize vermemeyi yeğleyebiliyor.

Schengen vizesinde Türklere Rusya'nın beş katı retSchengen vizesinde Türklere Rusya’nın beş katı ret

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.