Amerika Açık’ta şampiyon Jannik Sinner

Yılın son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ta tek erkekler finali oynandı. Rakibi Taylor Fritz'i set vermeden mağlup eden Jannik Sinner kariyerinin ikinci Grand Slam zaferine uzandı.

Spor 9 Eylül 2024
Amerika Açık'ta zaferin adı Jannik Sinner.

Amerika Açık’ta tek erkeklerin final maçı bu sene Avustralya Açık’ta zafere uzanan dünya bir numarası Jannik Sinner ve ev sahibi ülkeden Taylor Fritz’i karşı karşıya getirdi. Fritz kariyerinin ilk Grand Slam finaline çıkarken İtalyan Sinner de kariyerinde ilk kez Amerika Açık kupasını havaya kaldırabilmek için korttaydı. Ünlü pop yıldızı Taylor Swift de partneri Travis Kelce’yle birlikte maçı Arthur Ashe Stadium’da izleyenler arasındaydı. İkiliye Kelce’nin Chiefs’ten takım arkadaşı Patrick Mahomes da eşlik etti. Swift’in Amerika Açık’ta görüldüğü son an 2002 yılında henüz bir çocukken ‘God Bless America’ şarkısını seslendirdiği sekansta yaşanmıştı.

Finalin ağırlığı maçın başında iki ismi de vurdu, karşılaşma karşılıklı servis kırmalarla başladı. Maçın devamında kontrolü ele alan dünya bir numarası Sinner ilk seti 6-3, ikinci seti ise 6-4 kazanarak maçta 2-0 öne geçti. Kendi seyircisi önünde yenik duruma düşen Fritz üçüncü sette daha etkili gözüktü. İki raketin de setin ortalarına kadar servis oyunlarını kazanarak getirdiği bölümde son sözü Sinner söyledi. Fritz’in servisini kırmayı başaran İtalyan raket bu avantajını maç sonuna kadar korumayı da başardı ve üçüncü setten 7-5, maçtan ise 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

Kariyerinin ilk Amerika Açık şampiyonluğuna ulaşan Sinner ayrıca bu turnuvada zafere uzanan ilk İtalyan erkek tenisçi oldu. Dünya bir numarası Avustralya Açık zaferiyle açtığı 2024 Grand Slam sezonunu burada elde ettiği kupayla tamamladı ve kariyerinin ikinci Grand Slam şampiyonluğunu yaşadı. Böylelikle bu yıl kadınlarda Sabalenka’nın ardından erkeklerde Sinner de sert kortta düzenlenen iki Grand Slam’i birden kazanmış oldu. Sinner’e kupasını tenisin yaşayan efsanelerinden Andre Agassi takdim etti.

Amerikan arenasında zafer Aryna Sabalenka'nınAmerikan arenasında zafer Aryna Sabalenka’nın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.