Tanju Özcan: Yedi gölün beşini alacakmış, üçün birini bile alamaz

Bolu Belediye Başkanı Özcan, Düzce Belediye Başkanı Özlü’nün Yedigöller Milli Parkı’nın bir kısmının Düzce’ye ait olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Özcan "Yedi gölün beşini alacakmış, üçün birini bile alamaz" dedi.

Siyaset 10 Eylül 2024
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. / Fotoğraf: AA

Bolu Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemin ağırlıklı konusu haline gelen Düzce Belediyesi’nin Abant Gölü’ne erişimi kolaylaştırmak amacıyla başlattığı yol çalışmalarına şiddetle karşı çıktı.

Özcan “Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü Abant’a Düzce tarafından yol bağlayacaklarını açıkladı. Bu açıklama üzerine ben bir ay boyunca sessiz kaldım, tepki veren olur mu diye bekledim. Ancak görüyoruz ki yol çalışmasının amacı mevcut yolu genişletip ağaçları kesmekten ibaret” dedi.

‘Tüm siyasiler düşünmeli’

Abant Gölü çevresindeki ağaçların kesilmesiyle ilgili endişelerini dile getiren Özcan bu durumun Bolu’nun batısındaki nüfus yoğunluğunu ve özellikle İstanbul yönünden gelen turistlerin Abant’a girişini de etkileyebileceğini söyledi. Özcan “Bu yol açıldığında oradaki esnafın, otel çalışanlarının işsiz kalacağını düşünüyorum. Bu konuyu sadece ben değil, tüm siyasiler düşünmeli” şeklinde konuştu.

Yedigöller’in beş gölünün Düzce’ye ait olduğunun öne sürüldüğünü belirten Özcan “Faruk Özlü Yedigöller’in beş gölünün Düzce’ye ait olduğunu söylüyor. Ancak Yedigöller Milli Parkı tamamen Bolu’nun Mengen ilçesi sınırları içinde yer alır. Bu açıklamalar gerçek dışıdır ve bu bölgedeki ağaç katliamını meşrulaştırmak için yapılan bir girişimdir” dedi.

‘Düzce ve Bolu halkını karşı karşıya getirmeye çalışıyor’

Özcan Düzce Belediye Başkanı’nın bu açıklamalarla Bolu ve Düzce halklarını karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia ederek “Yedigöller’in beşini alacakmış, üçün birini bile alamaz. Ne zaman sıkışsa Bolu Dağı’nın adını Düzce Dağı olarak değiştiriyor. Oranın adı Bolu Dağı’dır. Her borçlanma döneminde bize çatıyor. Düzce halkını ve Bolu halkını karşı karşıya getirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Özcan’ın açıklamaları Bolu ve Düzce arasındaki tartışmanın bölgesel ve çevresel meselelerin ötesinde, bölgede iki parti (AK Parti ve CHP) arasındaki siyasi gerilimin de yansıması olarak görülüyor.

CHP'den Tanju Özcan'a kınama cezası, Özcan'dan ironik tepkiCHP’den Tanju Özcan’a kınama cezası, Özcan’dan ironik tepki

Kılıçdaroğlu'na sözleri nedeniyle Tanju Özcan disipline sevk edildiKılıçdaroğlu’na sözleri nedeniyle Tanju Özcan disipline sevk edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.