Fenerbahçe’de Samanic bilmecesi: Rota Khem Birch’e çevrildi

Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Fenerbahçe'de beklenmedik bir transfer hareketliliği yaşanıyor. Takıma bu yaz katılan Samanic'in açıklanmayan bir nedenle izin alarak kamptan ayrılması sonrası sarı-lacivertliler yeni bir eklemeye hazırlanıyor.

Spor 10 Eylül 2024
Fenerbahçe'de sezon başlamadan uzun rotasyonunda değişim yaşanmak üzere.

Basketbol Süper Ligi’ni şampiyon tamamlamasının ardından yaz transfer sezonunda elini çabuk tutan Fenerbahçe kadrosunu aylar öncesinde yaptığı art arda transferlerle kurmuştu. Sezonun başlamasına kısa süre kala sarı-lacivertlilerde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

NBA ekibi Utah Jazz’den transfer edilen Luka Samanic sezonun başlamasına kısa bir süre kala açıklanmayan bir sebep sonucu ülkesine döndü. Oyuncunun ayrılma ihtimalini göz önüne alan Fenerbahçe Hırvat uzunun yaratacağı boşluğu kapatmak için bir transfer harekâtına girişti. Samanic’in kamptan ayrılışı Fenerbahçe tarafından şu açıklamayla duyuruldu:

“Luka Samanic’in durumu hakkında bilgilendirme
Oyuncumuz Luka Samanic, kişisel nedenlerden ötürü kulübümüzden izin alarak 6 Eylül Cuma günü ülkesine gitmiştir.
Süreç şube yetkililerimizce yakından takip edilmekte olup, oyuncumuzun durumuna ilişkin gerekli bilgilendirme ilerleyen günlerde yapılacaktır.”

Kadrosunda Sertaç Şanlı hariç pivot orjinli oyuncusu olmayan sarı-lacivertliler Samanic yerine klasik bir uzun takviyesi yapmaya hazırlanıyor. Buna göre Fenerbahçe’nin kısa süre içinde Khem Birch’le resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. 31 yaşındaki Birch geride kalan sezonu İspanya Ligi ekiplerinden Girona’da geçirmişti. Kariyerinde altı sezon NBA’de oynayıp Raptors ve Magic formalarını terleten Birch Türkiye’de Uşak Sportif’te de bir sezon oynamıştı.

Yeni sezon formaları tanıtıldı

Biberovic, Melli ve Wilbekin yeni formalarla kamera karşısına geçti.

Fenerbahçe’de basketbol takımının yeni sezonda giyeceği formalar da tanıtıldı. Adidas ve Fenerium ortaklığı tarafından üç farklı formadan oluşturulan sette klasik çubuklunun yanı sıra lacivert ve sarı formalara da yer verildi.

'Buz kraliçesi' Hudson Nehri'nden geçti‘Buz kraliçesi’ Hudson Nehri’nden geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.