Fenerbahçe’den Süper Kupa resti ve Türkiye Kupası kararı

Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına yönelik erteleme ve yabancı hakem taleplerine TFF'den ret yanıtı geldi. Sarı-lacivertliler bu nedenle sahaya u19 takımıyla çıkacak. Ayrıca Fenerbahçe Türkiye Kupası'na da iki yıl katılmayacak.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, istedikleri şartların yerine getirilmemesi halinde Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacak.

Fenerbahçe İkinci Başkanı Erol Bilecik sarı-lacivertlilerin Adana Demirspor ile oynadığı maç öncesinde açıklamalar yaptı. Süper Kupa maçı için Şanlıurfa’ya U19 takımıyla gideceklerini söyleyen Bilecik Türkiye Kupası’na da iki yıl katılmama kararı aldıklarını bildirdi.
İşte Erol Bilecik’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Süper Kupa için Şanlıurfa’ya U19 takımımızla gideceğiz. Federasyona ‘Tarihi erteleyecekseniz ya da yabancı hakem atayacaksanız bize bildirin’ diye yazı gönderdik, ancak yanıt alamadık. Buradan Urfalı kardeşlerimize bir mesajımdır. Bu maçın sonrasında A Takımımızı bu şehre götüreceğiz.”

Türkiye Kupası’na iki yıl boykot

Erol Bilecik olağanüstü genel kurul toplantısında alınan yetkiler sonucu Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’na dair alınan kararını şu sözlerle açıkladı:

“Türkiye Kupası’ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayram sonrasında TFF’ye bütün gerekli başvurular yapılacak. Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmama kararı aldık.”

TFF’den taleplere ret!

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’nin Süper Kupa’ya dair tüm taleplerini reddetti. Böylelikle Sarı-lacivertli ekibin maça U19 takımıyla çıkması kesinleşti. Fenerbahçe’nin yabancı hakemin yanı sıra maçın tarihinin Mayıs ayının son haftasına alınmasını istediği öğrenildi.

Galatasaray tam kadro çıkacak

Bir diğer yandan Galatasaray’da Süper Kupa maçı hazırlıkları başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde top başı yapan sarı kırmızılıların maça her şartta tam kadro çıkacağını Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk daha önce açıklamıştı. İşte Buruk’un sözleri:

“Gidip normal kadromuzla belirlenen tarihte ve saatte maçımıza çıkacağız. Şanlıurfa halkı da merakla iki büyük takımı bekliyor. Kendi programımız üzerinden gideceğiz. Rakibimiz ister çıkar ister çıkmaz ya da farklı bir şey olur ama bununla ilgili benim söyleyeceğim bir şey yok”

Ne olmuştu?

Fenerbahçe’de düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında yönetime dört ayrı konuda yetkiler verilmişti. Fenerbahçe yönetimi bu yetkilerin bir kısmını kullanmaya başladı. Kurul üyelerinden alınan yetkiler şu şekilde:

  1. Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa mücadelesine çıkmamak veya futbol 19 yaş altı takımıyla katılmak.
  2. Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası’na katılmamak veya önümüzdeki iki yıl Türkiye Kupası’na 19 yaş altı takımıyla katılmak.
  3. Türkiye’de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususunda gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.
  4. Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Fırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç cezaFırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.