Şenol Güneş: İmzalar kağıt üstünde atılır, sözler karşılıklı verilir

Trabzonspor'da beşinci kez göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş için basın toplantısı düzenlendi. Başkan Ertuğrul Doğan'ın 72 yaşındaki teknik adam için 'Boş mukaveleye imza attı' dediği etkinlikte önemli açıklamalar yapıldı.

Spor 10 Eylül 2024
Trabzonspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Şenol Güneş için imza töreni gerçekleştirildi. Tören'de Güneş'e futbolculuk yıllarında terlettiği Trabzonspor kaleci kazağı armağan edildi.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın görevden ayrılmasıyla Şenol Güneş İstanbul’dan apar topar Trabzon’a gelip hiç ara vermeden hemen takımın başında antrenmanlara çıkmıştı. Göreve başlayan Güneş için imza töreni bugün düzenlendi. Etkinlik 72 yaşındaki teknik adam için özel anlam ifade ettiği söylenen Ganita sahilinde gerçekleştirildi.

Irak’ın kuzeyinden gelen şehit haberleri sonrası bordo-mavili kulüp daha önceden duyurulan törendeki eğlence ve müzik içerikli etkinlikleri iptal etti. Güneş’in imza töreni Trabzon halkının da yoğun katılımıyla sahile kurulan sahnede gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından söz alan bordo-mavililerin yeni teknik direktörü “Bugün itibariyle sizinle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu heyecanımı sizlerin desteğiyle yaşıyorum. Özlemle iş yaptığım Trabzonspor’a geri döndüm. Sizlere ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Hep halkın içinde oldum. Ekonomik bütçesinden başkanımız bahsetti. Olağanüstü heyecanı ve isteği var. Söz veriyorum ki Trabzonspor’un başarısı için elimizden geleni yapacağız. İmzalar kağıt üstünde atılır sözler karşılıklı verilir, bundan şüphe olmasın. Önümüzde üç müsabaka var; Beşiktaş Kayseri ve Antep maçları… Bu dönemi aşmak istiyoruz. Devreye kadar herkesin beğeniyle izlediği güzel futbol oynatan bir takım yartmak istiyoruz. Yoksa başkan heyecanını kaybeder diye düşünüyorum. Yeni gençlerimizi üretip geliştirip yarıştırmak istiyoruz. İhtiyaç olduğunda dışarıdan oyuncu alacağımızı söylemek istiyorum. Trabzonspor dünyanın her tarafına ulaşabiliyor. Büyük bir camia buna layık olmak istiyoruz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki başarıyı sizinle paylaşarak gurur duymak istiyorum. Gönüllere girmek çok önemli gönüllerimizde olduğunu bilin” dedi.

Şenol Güneş Trabzonspor’da yaratmak istediği takımı ve kısa vadeli planlarını şu sözlerle anlattı:

“Bugün itibariyle güvensizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Yarışmak zorundayız, puan kayıplarımız var. Hedef olarak şampiyonluk yarışında varız. Bu hedefi kovalayacağız. Buraya gelen tüm taraftarların gurur duyacağı oyun istiyoruz. Bu oyunla da sonuç almak istiyoruz. Şu anda yaptığımız şey eldeki oyuncuları tanımak, devre arasına kadar en iyi şekilde yarıştırabilmek. Şu zamana kadar hiçbir oyuncu için beyanatta bulunmadım. Trabzonspor’un sorunları ve çözümleri var. Oyuncularla ilgili şikayetim yok. Her oyuncu gidebilir yenileri gelebilir. Trabzonspor’da sürekli başarıyı yakalayacak ortamı oluşturmak istiyoruz.  Medyada ne çıkıyor bilmiyorum. Biz yaşıyoruz bilgilendirme yapacağız. Biz ne biliyorsak siz de onu bilecekseniz.”

Onuachu sözleri

Transfere ilişkin de konuşan Güneş geride kalan sezon bordo mavili forma altında başarılı performanslar sergileyen Paul Onuachu hakkında “13 Eylül son gün. Transferleri başkanımız yapıyor. Hücum bölgesine Banza’yı aldık. Onuachu olsaydı belki alınmayacaktı. Onauchu faydalı oldu ancak ekonomik tarafı var. Oyuncu da antrenör de çalışan da katkı yapmak için alınacaktır. Elimizdeki birçok oyuncu henüz daha sahaya çıkmadı. Bakamadan diğerlerini alırsak sorun olacaktır. Üç gün içinde olur mu olmaz mı bilinmez ama olmazsa da çaresiz değiliz. Alacaksak eldekilerden daha iyi oyuncu almak istiyoruz, bunlardan bir tanesi de Onuachu. Gelişmeleri takip edip değerlendireceğiz” dedi.

Beşiktaş karşılaşması

Yeni takımının başındaki ilk maçına son olarak görev aldığı ve geçmişte iki kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı Beşiktaş karşısında çıkacak olan Güneş “Her maça kazanmak için çıkacağız. Oyunun içinde çoğu zaman hücum etmeyi düşüneceğiz, rakibi rahatsız eden bir takım yaratmak istiyoruz. Rakibimiz sezona iyi bir havayla girdi ve form yakaladı, hedefimiz bunu kırmak. Bize ilk dakikadan son dakikaya kadar destek olun, maçın ne zaman sonuçlanacağı belli olmaz. Benim için zor bir maç takımım için ise yeni bir başlangıç. Yeni sayfanın iyi olmasını diliyorum” dedi.

Ertuğrul Doğan: Herhangi bir şey konuşmadan boş mukaveleye imza attı

Şenol Güneş’i takımın başına getiriş sürecine ilişkin konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan şu sözleri sarf etti:

“Şenol hocamıza teşekkür etmek istiyorum. İlk telefon görüşmemizin ardından kendisindeki Trabzonspor aşkına gözlerinin içine bakarak şahit olmak da ayrı bir duygu. Biz onların şampiyonluklarıyla büyüdük, bugün burada onunda başkan olarak imza atmak benim için çok büyük gurur. Hocamız herhangi bir şey konuşmadan boş mukaveleye imza attı.”

‘Birlik ve sabır mesajı’

Ertuğrul Doğan ayrıca taraftarlarına da çağrıda bulunarak “Bir ricam var, çok önemli ekonomik hamleler için adımlar atıyoruz. Sahada taraftarımızı mutlu eden sonuçlar alamadık, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ancak Şenol hocamızla beraber yeni bir dönemin açılacağını düşünüyorum. Kendisine ve ekibine çok güveniyorum, sonuçlar ne olursa olsun ilk günden itibaren Trabzonspor’un teknik ekibine ve oyuncularına sahip çıkın. Bir birlik olursak her şey çok daha hızlı şekilde yola girecek.

Trabzonspor'da beşinci kez 'Güneş' doğduTrabzonspor’da beşinci kez ‘Güneş’ doğdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.