Gandalf’a geri dön çağrısı yapıldı: Her şey senaryoya bağlı

Ian McKellen'a yeni 'Yüzüklerin Efendisi' filminde Gandalf olması için teklif gitti. Başka birinin Gandalf olmasını istemediğini söyleyen oyuncu senaryoyu beklediğini ve kararını ona göre vereceğini açıkladı. Film 2026'da vizyona girecek.

Kültür Sanat 12 Eylül 2024
McKellen, hem orijinal Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde hem de Hobbit filmlerinde büyücü Gandalf'ı canlandırdı.

Yüzüklerin Efendisi’ serisinin ilk filmindeki Yüzük Kardeşliği bir araya gelmeye hiç bu kadar yakın olmamıştı. Daha önce müjdelenmişti, yeni bir ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmi geliyor. Üstelik yapımcısı Peter Jackson. Gollum’un hikayesini anlatacak ‘The Hunt of Gollum’ filmi Aralık 2026’da gösterime girecek. Peki ekip bir araya gelmeye hazır mı?

Gandalf rolüyle bildiğimiz Sir Ian McKellen Andy Sarkis’in çekeceği yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ filminde oynama konusunda istekli olduğunu söylemişti. Seride Legolas’ı canlandıran Orlando Bloom da projeyi kabul etmeye dünden razı. Henüz net bir gelişme olmasa da Sir Ian McKellen yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmi için senaryonun ne zaman geleceğini biliyor. Ve bakalım Gandalf olarak geri dönecek mi…

Gollum ve Frodo Yüzüklerin Efendisi serisinin önemli karakterleri.

Başka birinin Gandalf olmasını düşünmek bile istemiyor

Usta oyuncu projeyle ilgili gelişmeleri şu sözlerle anlattı: “Beni aradılar ve bu filmlerin gerçekleşeceğini söylediler. Ana konu Gollum olacakmış, Gollum’u canlandıran Andy Serkis yönetecekmiş ve önümüzdeki yıl bir senaryo geleceğini söylediler. Ben de geri dönmek isteyip istemeyeceğime o zaman karar vereceğim. Geri dönmeyi çok istiyorum. Ayrıca başka birinin Gandalf’ı canlandırma fikrinden de hoşlanmıyorum.”

Serinin bir diğer yıldızı Bloom da “Pete [Peter Jackson] atla derse, ben de ‘ne kadar yükseğe’ derim. Tüm kariyerimi o başlattı” diyerek projeye dönmeye hazır olduğunu söylemişti.

Henüz kadrosunun netleşmediği film belli ki gösterime girene kadar gündemde yer bulmaya devam edecek. 2026’da gösterime gireceği açıklanan ‘The Hunt for Gollum’ filminin yeni bir serinin başlangıcı olması bekleniyor.

Classic FM tüm zamanların en iyi film müziklerini sıraladı: Zirvede 'Yüzüklerin Efendisi' varClassic FM tüm zamanların en iyi film müziklerini sıraladı: Zirvede ‘Yüzüklerin Efendisi’ var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.