İbrahim Hacıosmanoğlu’nun ‘İntikamı’ Tahkim Kurulu’na taşındı

Trabzonspor Başkanı olduğu dönemde ihtilaflı olduğu hakem ve gözlemcileri görevden aldıran İbrahim Hacıosmanoğlu'na karşı ilgili hakemler Tahkim'e gitti. Kurula giden dilekçede açıkça 'intikam' kelimesinin geçmesi dikkat çekti.

Spor 12 Eylül 2024
Ferhat Gündoğdu'nun görevden aldığı hakemler Hacıosmanoğlu'nun itilaflı olduğu isimlerden çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildikten sonra ilk ‘temiz sayfa’ olarak Trabzonspor’u yönettiği dönem soyunma odasında rehin aldığı Çağatay Şahan başta olmak üzere birçok hakem ve gözlemciyi görevden uzaklaştıran Hacıosmanoğlu’nun bu tavrı kamuoyunda ‘intikam almak’ olarak değerlendirilmişti. Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) uzaklaştırılan isimler Tahkim Kurulu’na başvurdu. İletilen dilekçedeki ‘intikam’ söylemi dikkat çekti.

İbrahim Hacıosmanoğlu göreve gelir gelmez tüm kurulların istifasını istemiş, devamında Ferhat Gündoğdu’yu MHK’nin başına getirmişti. Gündoğdu yönetimi tıpkı ise ‘8 Mart Operasyonu’ olarak adlandırılan olayda olduğu gibi birçok hakemi görevden almıştı. Geçmişte Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus başta olmak üzere Gündoğdu’nun görevden aldığı birçok hakem Tahkim Kurulu’na itiraz ederek hakemliğe geri dönmüştü. Olayın üzerinden iki buçuk yıl geçmesinin ardından Türk futbolunda benzer bir süreç, yaşanması muhtemel bir olay olarak ortaya çıktı.

Görevden alınan isimler Tahkim’e gitti

Milliyet’te yer alan habere göre Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor başkanı olduğu dönemde itilaf yaşadığı isimler birer birer görevlerinden uzaklaştırıldı. O yıllarda hakemlik yapıp bugün gözlemcilik görevini yürüten Süleyman Abay, Emre Altun, Adil Sinem ile hakemliğe devam eden Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Sönmez ve gözlemcilerden Taner Gizenci Tahkim Kurulu’na başvurarak görevlerine iadelerini istedi. Bu isimlerin arasında 28 Ekim 2015 tarihinde oynanıp 2-2 beraberlikle sona eren Trabzonspor-Gaziantep maçının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun soyunma odasına kilitlediği isimlerin yanı sıra 2 Kasım 2015’teki Trabzonspor-Konyaspor maçında görev alan hakem heyetindeki isimlerin olması da dikkat çekti.

Dilekçede ‘intikam’ detayı

İlgili haberde Tahkim Kurulu’na iletilen dilekçeye de yer verildi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“(Hakem veya gözlemci) Sebepsiz, gerekçesiz ve hukuka aykırı şekilde kadro dışı bırakılmıştır. Bu durumun asıl sebebi 2.10.2015 tarihli Trabzonspor-Konyaspor ve 28.10.2015 tarihli Trabzonspor-Gaziantep müsabakasıdır. Aradan geçen 9 yıla rağmen ne yazık ki intikam hırsıyla hareket edilerek, o dönem müsabakada görev yapan hakem ve gözlemcilerin hepsinin görevine son verilmiştir.”

Hakemlerin dilekçelerinde ‘intikam hırsı’ söylemini dile getirmelerine sebep olan iki maçta şu isimler görev almıştı:

Trabzonspor-Gaziantep: Çağatay Şahan, Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Emre Altun (Hakem), Nedim Göklü (Gözlemci)

Trabzonspor-Konyaspor: Süleyman Abay, Mustafa Sönmez, Gökmen Olgaç, Eser Birinci, İlker Meral, Erdem İren (Hakem), Taner Gizenci (Gözlemci)

İbrahim Hacıosmanoğlu intikamı soğuk yedi, alıkoyduğu hakemi tüm görevlerinden aldıİbrahim Hacıosmanoğlu intikamı soğuk yedi, alıkoyduğu hakemi tüm görevlerinden aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.