Cimbom’un yeni kanadı Almanya’dan

Galatasaray transferin son gününde Freiburg forması giyen Roland Sallai'nin transferi için kulübüyle anlaşma sağladı. Oyuncu sözleşme imzalamak için İstanbul'a gelecek.

Spor 13 Eylül 2024
Roland Sallai Cimbom'da.

Transferin son günleri Galatasaray için oldukça hareketli geçti. Victor Osimhen transferi sonrası kanat, bek ve savunma pozisyonları için arayışını sürdüren ekip bu bölgeler için transferi UEFA listesine yetiştiremedi. Hal böyle olunca taraftarın eleştirisi kaçınılmaz oldu.

Son günlere gelinirken kanat bek transferine eğilen Galatasaray’ın hedefi Nicola Zalewski oldu. Oyuncu tarafıyla anlaşarak Roma’ya giden yönetim kulübüyle bir türlü mutabakata varamadı. Kulüple anlaşma noktasına gelen takım bu kez de oyuncu tarafıyla ters düştü. Oyuncu tarafı anlaşılan maaşa birkaç kez zam istedi. Son kertede Roma ile her şartta anlaşan Galatasaray Zalewski’yi ikna edemedi. Oyuncuyu kendi kulübü dahi Galatasaray’a gitmesi için ikna etmeye uğraşırken bu uğraşların hiçbirisi sonuç vermedi. Süreç, futbol direktörü Cenk Ergün’ün istifasına kadar gitti çünkü üç gün boyunca Roma’da bu transferle uğraşan Galatasaray cephesi oyuncuyu transfer edememiş ve bu süreçte Ergün’ün ismi çeşitli iddialarla anılmıştı. Ergün de “İsmimin daha fazla itibarsızlaştırılamaması için” diyerek yazılı bir açıklamayla görevinden ayrıldı.

Transferin son gününde Galatasaray'da istifa şoku: Cenk Ergün...Transferin son gününde Galatasaray’da istifa şoku: Cenk Ergün…

Birkaç saat içinde cereyan eden bu olayların ortasında Galatasaray yönetimi rotayı İtalya’dan Almanya’ya çevirdi. Freiburg forması giyen Macar kanat oyuncusu Roland Sallai için çalışmalar başlatıldı. Sözleşmesinin son senesine giren 27 yaşındaki oyuncu için 6 milyon euro gözden çıkarıldı. Sports Digitale’in haberine göre oyuncu tarafıyla dört yıllık sözleşme konusunda anlaşan Galatasaray kulübüyle de 6 milyon euro ve bonusları üç yıla bölerek ödeme konusunda anlaşma sağladı. Sallai’nin transferin son günü olan 13 Eylül içinde İstanbul’da olması ve resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Oyuncu 2018 yazından bu yana Freiburg’da forma giyiyor. Apoel Nikosia’dan transfer edilen Sallai Macaristan Milli Takımı’nın da önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Milli formayı 54 kez giyip 13 gol atan isim Freiburg’da bu sezon iki maçta toplam 44 dakika süre aldı. Sallai geçen sezon 37 resmi maçta sekiz gol atıp dört de asist yaptı. Freiburg kariyerinde toplam 163 maça çıkan oyuncu 27 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.

Metin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyizMetin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.