Armağan Çağlayan’dan ustasına saygı duruşu

Armağan Çağlayan'dan 30 yıl önce meslek hayatına yanında çalışarak başladığı ustası Seyfi Dursunoğlu'na vefa projesi geliyor. Çağlayan 'Seyfi Bey' adlı tiyatro oyununda ustası Seyfi Dursunoğlu'nu canlandıracak. Oyun 24 Ekim'de sahnelenecek.

Kültür Sanat 15 Eylül 2024
Yarattığı 'Huysuz Virjin' karakteriyle eğlence dünyasının unutulmazları arasına giren Dursunoğlu, 2022'de hayatını kaybetmişti.

Seyfi Dursunoğlu namı diğer Huysuz Virjin Türkiye’nin önemli değerlerinden biriydi. Dursunoğlu sahne personası Huysuz Virjin ile 70’lerden 2010’lara kadar sürdürdüğü eğlence programları ile Türkiye televizyon ve eğlence tarihine geçti. Sayısız program yapan, şovlara çıkan Dursunoğlu 2020’de hayatını kaybetti.

Kariyerine Dursunoğlu’nun yanında metin yazarı olarak başlayan televizyon tarihinin bir başka önemli figürü Armağan Çağlayan şimdi ustasına vefa borcunu ödemeye hazırlanıyor. Her fırsatta Dursunoğlu’nu anan ve yaptığı işleri hatırlatan Çağlayan, Seyfi Dursunoğlu’nun hayat hikâyesini tiyatro sahnesine taşıyor. ‘Seyfi Bey’ isimli tek perdelik oyunun başrolünde de Çağlayan yer alacak, ona Sedat Bilenler de eşlik edecek. Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği oyunun senaryosu ise Gencay Ünsalan imzalı.

Armağan Çağlayan’ın sosyal medya hesabında “Popüler kültür hayatımda beni en çok heyecanlandıran proje” diyerek tanıttığı ‘Seyfi Bey’ 24 Ekim’de İstanbul Trump Sahne’de ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

O gemi başka şekilde geliyor: Ali Atay ve Serkan Keskin'den yeni diziO gemi başka şekilde geliyor: Ali Atay ve Serkan Keskin’den yeni dizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.