‘Huysuz Virjin’ rolünü Salih Bademci kaptı, Serenay ‘Esengül’ olmayacak

Biyografik filmlerin gişe başarısı yapımcıları harekete geçirmişti. Gündemde Huysuz Virjin, Barış Manço ve Adile Naşit'in hayat hikayeleri var. Huysuz Virjin rolünü Salih Bademci aldı, diğerleri için arayış devam ediyor.

5 Mayıs 2024
17 Temmuz 2020'de aramızdan ayrılan 'Huysuz Virjin'i Salih Bademci canlandıracak

Hazırlıklar bitmek üzere

‘Müslüm’ ve ‘Bergen’ filmlerinin gişe başarısı sonrası yapımcılar biyografi filmlerine yönelmişti. Gündemde ise Huysuz Virjin, Barış Manço ve Adile Naşit’in hayat hikayeleri vardı. Listeye geçenlerde 1970’lere damga vuran arabesk ikonu Esengül’ün biyografi filmi de eklendi. Şimdi de efsaneleri kimin canlandıracağı merak konusu.

‘Huysuz Virjin’ Salih Bademci’nin kariyerinin en parlak rollerinden biri olmaya aday

İlk haber Seyfi Dursunoğlu, nam-ı diğer ‘Huysuz Virjin’i beyazperdeye aktaracak ekipten geldi. Birçok oyuncunun peşinden koştuğu rolü Salih Bademci oynayacak. Senaryosu bitmek üzere olan proje için Bademci hazırlıklara başladı. Filmin kadrosu bugün yarın tamamlanacak.

Neden sıcak bakmadı?

Serenay Sarıkaya iş takvimi ‘Esengül’ filminin çekimlerine yer almaya uygun değil deniyor

Gelelim, 1979’da şaibeli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden arabesk ikonu Esengül’ün hayatını kimin oynayacağına… Adı geçen isimlerin durumu şöyle; Serenay Sarıkaya iş takvimi uygun olmadığı için projeye sıcak bakmamış. Pınar Deniz’den henüz bir ses yok. Farah Zeynep Abdullah ‘Bergen’ filmini çektiği için benzer bir rolü üstlenmek istemiyor. Demet Evgar başka bir efsaneyi, ‘Afife Jale’yi canlandırmaya hazırlanıyor.

Diğer biyografiler: Adile Naşit rolü projenin önüne geçmeyecek, Emel Sayın Burcu Biricik’i istiyor

Adile Naşit: Gani Müjde, senaryosunu yazdığı bu film için tanınmamış bir oyuncuyu tercih edeceklerini duyurmuştu. Sosyal medyaya göre de; Ezgi Mola rol için biçilmiş kaftandı. Ama Gani Müjde “Adile Naşit’i oynayacak isim, projenin önüne geçmeyecek” dedi.

Barış Manço: Senaryo çalışmaları devam eden filmde Manço’yu kimin canlandıracağı hala konuşuluyor: Adı geçen isimler Birkan Sokullu, Engin Akyürek, Mehmet Günsür.

Ajda Pekkan: Hayatının belgesel tadında çekilmesini istiyor. Rol için en son Amerika’da müzikal eğitimi alıp Türkiye’ye dönen Ayça Varlıer’in adı geçti.

Emel Sayın: Senaryo çalışmalarına da katılan Sayın, kendisini Burcu Biricik’in oynamasını istedi. Pelin Karahan da role talip olduğunu açıkladı.

Ferdi Özbeğen: Başrol Burak Deniz’in oldu, imzalar atıldı. Senaryo çalışmaları sürüyor.

Sezen Aksu: Yapımcılar, sanatçının hayatını konu alacak filmin peşinde. Ancak henüz kimse kendisini ikna edebilmiş değil.

Aileler karşı çıktı, davalar açıldı

Ama bir de çekilen, hatta kısmen de olsa vizyona giren, sonra ölen sanatçının varislerinin itiraz etmesi nedeniyle sinemalardan geri çekilmek zorunda kalan veya hiç gösterime giremeyen filmler var.

‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’: Ocak’ta vizyona girdi, şubatta telif hakları nedeniyle vizyondan kaldırıldı. Oysa ki gişesi iyi gidiyordu. Davayı açan, sanatçının eşi İlkim Karaca’ydı.

Zeki Müren: Yapımcı Mustafa Uslu, sanatçının mirasını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’ndan izin alamadı. Sanatçıyı, tenör Ersin Faikzade oynayacaktı.

Ahmet Kaya: Sanatçının eşi Gülten Kaya, 1 Mart’ta vizyona giren ‘Ahmet’in Türküsü’ filmi için “Aile olarak asla desteklemiyoruz. Bu tamamıyla ticari bir proje” açıklamasını yaptı.

Neşet Ertaş: Sanatçının hayatını anlatan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi aileden izin alınamadığı için mahkeme kararıyla vizyona giremedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.