Transfer sezonu biteli üç gün oldu, Ertuğrul Doğan açıkladı: Şenol Güneş’in istediği oyuncuları ocakta alacağız

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan takımın başına yeni geçen Şenol Güneş'in istediği transferleri güz transfer döneminde yapacaklarını söyledi.

Spor 16 Eylül 2024
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Süper Lig’de ilk üç maçını üç beraberlik alarak geçebildi. Avrupa’da hem Avrupa Ligi hem Konferans Ligi elemelerinde takılan ekip Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. Takımın başına beşinci kez Şenol Güneş geçti. Trabzon Güneş yönetimindeki ilk karşılaşmasında sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Bu karşılaşmada atılan gol Süper Lig’de Trabzon adına ilk goldü.

Trabzonspor geçen yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından biriydi. Tam 13 oyuncu transfer edildi. Büyük bölümü Abdullah Avcı’nın takımın başında olduğu dönemde kadroya katılan oyuncuların entegrasyonu gerçekleşemeden Avcı’yla yollar ayrıldı. Şenol Güneş takımın başına geldi. Güneş transfer döneminin bitimine günler kala takımın başına gelmişti ve kendi listesinde olmayan belki kadroda da düşünmediği oyuncuların transfer edildiği bir dönemin üstüne sorumluluk üstleniyordu. Ancak Trabzonspor taraftarı endişelenmemeliydi. Zira müjdeyi geçen sezonun sekizinci haftasında Nenad Bjelica ile yollarını ayırıp Abdullah Avcı ile anlaşan başkan Ertuğrul Doğan verdi.

Doğan, Şenol Güneş’in istediği transferlerin yapılacağını dile getirdi. Başkan “Kısa süre içinde şampiyonluk yarışına ortak olacağına yüzde yüz inanıyorum. Hocamızın gelişi sonrası transfer süresinin çok az kalması nedeniyle bazı takviyeleri devre arasında yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda hocamızın talep edeceği her oyuncuyu devre arasında takıma katacağız. Şampiyonluk yarışında olmamız için gereken tüm adımları kararlılıkla atacağız” diye konuştu.

Dev maç bitti, hakeme isyan başladı: Ertuğrul Doğan 'Beşiktaş forması eksikti' dedi, Feyyaz Uçar yanıt verdiDev maç bitti, hakeme isyan başladı: Ertuğrul Doğan ‘Beşiktaş forması eksikti’ dedi, Feyyaz Uçar yanıt verdi

Ekonomik konulara da değinen Doğan sermaye artırımına ilişkin şunları kaydetti: “Geçen hafta itibariyle onayını aldığımız sermaye artırımı sürecinde hisse sahiplerimizin hak kullanımları bugün başladı. Futbol AŞ olarak ilk günden 2 milyar 550 milyon lira tutarındaki sermaye artırımı katılım bedelimizi ödeyerek hakkımızı kullandık. Süreç tamamlandığında elde edeceğimiz kaynakla, daha önce de çeşitli platformlarda ifade ettiğimiz üzere, kamuoyunda Bankalar Birliği olarak bilinen kredi anlaşmasından bu ay itibariyle çıkmış olacağız. Sıfır banka kredisi ve dolayısıyla sıfır finansman gideriyle artık çok daha güçlü bir yapıya kavuşacak olan şirketimizin finansal tablolarında büyük bir iyileşme süreci başlayacaktır.”

Doğan gayrimenkul alanında önemli projeleri olduğuna da dikkati çekerek şöyle devam etti: “Bilindiği üzere İstanbul’daki Kartal arazisinin 30 yıllık nitelikli irtifak hakkı geçen ay itibariyle hisseleri borsada işlem gören şirketimiz tarafından devralınmıştı. Alınan bu devirle birlikte Kartal Tesisleri üzerinde yapmayı planladığımız projeler için önemli bir aşamayı da geride bıraktık. Sportif AŞ uhdesinde gerçekleştireceğimiz proje ile 3 milyar liranın üzerinde bir gelir yaratmayı hedefliyoruz. Kartal arazisi dışında, süreçlerini belirli bir aşamaya getirdiğimiz büyük bir gayrimenkul projesinde de önemli mesafe aldık. Çalışmalarımızı büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütüyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde Trabzonspor borçlarıyla değil, yarattığı gelirlerle ve elde ettiği karlarla konuşulan bir kulüp haline gelecektir.”

Doğan sözlerini “Bu projeleri halka açık olan şirketimiz uhdesinde gerçekleştirmek arzusundayız. Çok önemli gelir kalemleri oluşturacağımız bu projelerle ekonomik tablomuzu sağlam bir hale getirmek istiyoruz. Uzun yıllar sonra öz kaynaklarını pozitife döndüren şirketimiz yeni sermaye yapısıyla bu pozitif tutarını oldukça yükseltecektir. Yapacağımız yeni hamlelerle artık teknik iflastan çıkmak, gelir-borç rasyolarını düzeltmek ve UEFA’nın mali kriterleri arasında önemli hale gelen ‘pozitif öz kaynak’ kuralı gibi birçok kriter bizim için sorun olmaktan çıkacaktır” diyerek tamamladı.

Sezonun kurtarışı: Uğurcan Çakır 'süper' modunu açtıSezonun kurtarışı: Uğurcan Çakır ‘süper’ modunu açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.