İşte Süper Lig ve 1. Lig’in en centilmenleri

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz sezonun Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı. Takım, futbolcu, teknik direktör, başkan/yönetici ve taraftar olmak üzere 5 kategoride yapılan değerlendirmeye Süper Lig'in yanı sıra 1inci Lig'i de eklendi.

Spor 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fair Play ödülleri sahiplerini buldu.

TFF, 2022-23 sezonunun Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı. 5 kategoride dağıtılan ödüller yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu oluşturduklarını belirten Büyükekşi “Hoşgörü, barış ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir futbol kültürü yaratmaya gayreti içinde çalışıyoruz. Hepimizin içinde olan sağduyuyu, yardım duygusunu ve saygıyı futbolda göstermeye, hissetmeye ihtiyacımız var” dedi.

Başkan, marka değeri vurgusu yaptığı konuşmalarında söz konusu değere ket vuracak açıklamaların yapılmaması adına çağrı yaptı. TFF Başkanı “TFF olarak üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağız. Futbolda görmek istediğimiz güzel iklim için birlikte harekete geçmemiz durumunda yol alabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için, herkesin ortak emeğine ve hassasiyetine ihtiyacımız var. Rahmetli Barış Manço, ‘İnsanın öğrenmesi gereken ilk dil tatlı dildir.’ derdi. Bir atasözümüzde de ‘Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.’ denir. Tatlı söz söyleyen kötü söz işitmez. Biz de kendimizi hep tatlı söz söylemeye alıştıralım” dedi. Başkan ayrıca caydırıcı cezalara devam edeceklerini belirtti.

Çebi, Galatasaray'ı Ali Koç'un sözleriyle hedef aldı: TFF göreveÇebi, Galatasaray’ı Ali Koç’un sözleriyle hedef aldı: TFF göreve

Törende 5 kategoride sahiplerini bulan ödüller şu şekilde dağıldı:

  • Süper Lig en centilmen takım: Konyaspor
  • Süper Lig en centilmen teknik direktör: Volkan Demirel (Atakaş Hatayspor)
  • Süper Lig en centilmen taraftar: Alanyaspor
  • Süper Lig en centilmen futbolcu: Ferhat Kaplan (Giresunspor)
  • 1. Lig en centilmen takım: Pendikspor
  • 1. Lig en centilmen teknik direktör: Hüseyin Eroğlu (Yılport Samsunspor)
  • 1. Lig en centilmen yönetici: Cumhur Genç (Sakaryaspor
  • 1. Lig en centilmen futbolcu: Marco Paixao (Altay)
  • En iyi sosyal sorumluluk projesi: Beşiktaş
  • Fair Play Kurulu Özel Ödülleri: Altınordu Futbol Akademisi (ALFA), Kulüpler Birliği Vakfı, Volkan Demirel ile Gökhan Zan, Atiba Hutchinson.

Luis Suarez'in kulakları çınladı! Türkiye'de ilk ısırık vakasıLuis Suarez’in kulakları çınladı! Türkiye’de ilk ısırık vakası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.