İbrahim Tatlıses’in kızı uçakta ‘İniyoruz, kedinizi pusete koyun’ diyen kabin görevlisine saldırdı

THY’nin Bodrum-İstanbul uçağında Dilan Çıtak Tatlıses kucağındaki kedi nedeniyle kendisini uyaran kabin görevlisine saldırdı. Olaya polis müdahale etti ve Tatlıses ifadesinin ardından serbest bırakıldı. THY Tatlıses’i kara listeye aldı.

Popüler 18 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Türk Hava Yolları’nın (THY) Bodrum-İstanbul seferini yapan uçakta sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Tatlıses kucağındaki kedi nedeniyle uyarılınca kabin görevlisiyle tartıştı. Tartışma uçak İstanbul’a inmeden önce tansiyonun yükselmesine ve olayın karakola taşınmasına sebep oldu. Tatlıses polis çağrılmasının ardından ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı, ancak olayın yankıları sürüyor.

Oysa her şey sıradan bir yolculuk gibi başlamıştı. Bodrum’dan İstanbul’a dönen THY uçağında Dilan Çıtak Tatlıses de vardı, ancak kedisi miyavlamaya, bulunduğu pusetten çıkmak istercesine sesler çıkarmaya başladı. Tatlıses kediyi kucağında sakinleştirmeye çalıştı.

Ancak uçak alçalmaya başladığında kabin görevlileri kural gereği hayvanların pusette tutulması gerektiği uyarısı yaptı. Aslında kural gereği uçuş boyunca kafesinde veya çantada olması gerekirdi. Dilan Çıtak Tatlıses uyarıya karşılık kediyi bırakmak istemeyince tartıştılar.

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü

Kabin memurunun tekrar kediyi yerine koyması gerektiğini söylemesiyle başlayan gerginlik kısa süre içinde kavgaya dönüştü. Sözlü sataşmaların ardından Dilan Çıtak Tatlıses’in kabin görevlisine fiziksel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Kabin görevlisi durumu kaptan pilota bildirdi ve pilot durumu kontrol altına almak için polis ekiplerini çağırdı.

İstanbul Havalimanı’na iniş yapıldığında olay yerinde polisler bekliyordu. Kabin memuru Dilan Çıtak Tatlıses’in kendisine saldırdığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bunun üzerine olay karakola taşındı.

Polis eşliğinde karakola götürülen Dilan Çıtak Tatlıses ifade verdi. Olay sırasında tartışmanın büyümesinden ve kabin memuruna agresif davranmasından dolayı kabin memuru da hakaret ve saldırı suçlamasıyla Tatlıses hakkında şikayette bulundu. Dilan Çıtak Tatlıses ifadesinde durumu sakinleştirmeye çalıştığını, kedisinin stres altında olduğunu belirtti. Ancak kabin görevlisinin kendisine karşı sert tavır sergilediğini öne sürerek olayın bu noktaya geldiğini savundu.

THY kara listeye aldı

İfade işlemlerinin ardından Tatlıses serbest bırakıldı ve havalimanından ayrıldı. Ancak olay ünlü ismin yolculukları için yeni bir engel doğurdu.

Olayın hemen ardından Türk Hava Yolları Dilan Çıtak Tatlıses’in kara listeye alındığını duyurdu. Bu Tatlıses’in artık THY uçuşlarını kullanamayacağı anlamına geliyor. Bu tür olaylar havayolu şirketleri açısından oldukça hassas bir konu olduğundan THY’nin bu kararını hızlı şekilde aldığı öğrenildi.

O anlar kamerada

Olayın yaşandığı anlar diğer yolcuların cep telefonları tarafından kaydedildi. Videolarda Dilan Çıtak Tatlıses’in kabin görevlisiyle tartıştığı ve kabin memuruna saldırdığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Tartışma sırasında hakaret içerikli sözler sarf eden Tatlıses’in daha sonra kabin memuruna fiziksel müdahalede bulunduğu anlar da bu görüntülerde yer alıyor.

Tatlıses’ten açıklama

Olay sonrası açıklama yapan saldırgan Dilan Çıtak Tatlıses “Yayınlanan bu video olayın son dakikasında kendime yapılan tavrın sonucunda manipüle edilmiş olduğum ve artık bu haksız şiddet eğilimli tavra vermiş olduğum tepkidir” dedi. Tatlıses açıklamasında şöyle dedi:

“Dün gece kedim uçakta nefes darlığı çekmeden hemen öncesi sakinleştirmeye çalıştığım video. Videonun başında da gördüğünüz gibi kedimin tuhaf ağız hareketleri artıyor ve sonrasında göz kaymaları başlıyor. Sokak hayvanlarıyla ilgili yasanın gündemde olduğu bir dönemde böyle bir olay üzerinden hakkımda algı yaratılmaya çalışılması beni oldukça şaşırttı. Uçağa bindiğimde kedim pusetindeydi. İnişe kısa bir süre kala kedim fenalaşınca onu pusetten çıkarmak istedim. O sırada bir hostes beni sert bir dille uyardı. Durumu açıklamaya çalışmama rağmen sert tavrı devam etti ve kedimi zorla pusete sokmaya çalıştı hatta pusete vurdu.”

Kabin memurunun tavırlarından rahatsız olduğunu ileri süren Tatlıses açıklamasında şöyle dedi:

“Kedim nefes almakta zorlanırken bu tavır beni daha da paniğe sevk etti. Yolcular ve diğer hostesler durumu fark edip hanımefendiyi uyarmasın rağmen, hostesin tutumunda bir değişiklik olmadı. Yolcular araya girip kendisini uyarsa da bu defa beni eliyle taciz etti. Uçaktan indiğimde de aynı davranışlar devam etti ve diğer çalışan arkadaşları kendisine sakin olmasını söyledi. Ancak tüm bu uyarılara rağmen tavırlarını sürdürdü. Uçaktan iner inmez şikayette bulundum ve polis ekiplerine durumu anlattım. Diğer çalışanların anlayışlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim fakat bu hanımefendinin tavırları ve kedime yönelik sert tutumu nedeniyle şikayetçi oldum. Yayınlanan bu video olayın son dakikasında kendime yapılan tavrın sonucunda maniple edilmiş olduğum ve artık bu haksız şiddet eğilimli tavra vermiş olduğum tepkidir. Keşke bu videonun öncesinde kendime yapılan sert tutumları da yayınlasalardı. Hayvanlar dilsiz varlıklardır benim kedim de bir dilsiz varlık olarak ona yapılan bu haksızlığı kim savunacak?“

THY uçağında kabin ekibine hakaret eden yolcu gözaltına alındı: 'Kara liste'ye de eklendiTHY uçağında kabin ekibine hakaret eden yolcu gözaltına alındı: ‘Kara liste’ye de eklendi

THY uçağı türbülansa girdi, altı kişi yaralandıTHY uçağı türbülansa girdi, altı kişi yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.