Galatasaray’da erken seçim iddiaları: Niyazi Yelkencioğlu ‘yok’, Adnan Polat ise ‘başkanlığı düşünmüyorum’ dedi

Galatasaray camiasında karaborsa iddiaları ve transfer döneminde yaşanan başarısızlıklar sonucu erken seçim ihtimali konuşulur olmuştu. Yönetici Niyazi Yelkencioğlu seçime kapıyı kapatırken aday olacağı söylenen Adnan Polat da söylemleri yalanladı.

Spor 17 Eylül 2024
Adnan Polat başkanlığa aday olmayacağını kesin bir dille açıkladı.

Süper Lig’e beşte beşle giren Galatasaray’da ligde gelen iyi sonuçlara rağmen yaşanan farklı süreçler sebebiyle Başkan Dursun Özbek karşıtı tepkiler dinmek bilmiyor. Şampiyonlar Ligi eleme turunda Young Boys’a karşı iki maçta da gelen mağlubiyetlerin ardından transfer döneminde eklemelerin kampa yetiştirileceği sözünün yerine getirilmemesi taraftar tarafından bu elenişin yönetime fatura edilmesine neden oldu.

Erden Timur’un görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yetkileri devralan İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün ikilisinin Doue, Hermoso, Rabiot ve son olarak Zalewski’nin transfer süreçlerinde basına “bitti” diye servis ettikleri isimlere sarı-kırmızılı formayı giydirememelerinin ardından eleştirilerin dozu hiç olmadığı kadar yükseldi. Bu sürecin bir sonucu olarak Cenk Ergün istifa etti.

Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkının elde edilememesi ve transferde verilen sözlerin tutulmaması taraftarı kızdırırken Galatasaray genel kurul üyelerinde de homurdanmalara neden olacak başka gelişmeler yaşandı. İlk olarak Hayri Kozak’ın ortaya attığı karaborsa bilet iddiaları özellikle Galatasaray Divan Kurulu’nda Dursun Özbek’in sert ifadelerle sorgulanmasına neden oldu. Son olarak meritking.news’la imzalanan ve devamında askıya alınmak zorunda kalınan yasadışı bahis sponsorluğu ise bazı üyeler için bardağı taşıran son damla oldu.

Futbol takımı açısından işler sahada iyi gidiyor gibi gözükse de Galatasaray’da kaynamaya başlayan kazanın henüz aylar önce rekor oyla seçilen Dursun Özbek yönetimini zora sokacağı hazirun içerisinde konuşulur oldu. 12 Ekim Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurul toplantısında mali yönden üyelerin güven oyunu almak zorunda olan Dursun Özbek’in burada ibra edilememe riskini gördüğü ve bu nedenle erken seçime gidebileceği iddia edildi. Mevcut yönetim kurulundan bir isim ilk kez bu iddialara ilişkin söz aldı.

Niyazi Yelkencioğlu seçim iddialarını yalanladı

Başkan Dursun Özbek’in seçim kararı alıp ibra oylaması öncesi güven tazeleyeceğine yönelik iddialar olduğu hatırlatılan yönetim kurulu üyesi Niyazi Yelkencioğlu’na bu söylemlerin doğru olup olmadığı soruldu, Yelkencioğlu yaşanan süreci şöyle yanıtladı:

“Üç buçuk ay oldu, rekor bir oyla seçildik. Cenk Ergün’ün kendisi ve ailesi sosyal medyada hakaretler aldı. Bu yüzden istifa etti. Kendisiyle konuştum, çok üzgün. Neler karşılaştığını bilmiyorsunuz. Sürekli seçim kararı alırsak, altı ayda bir seçim yaparız.”

Adnan Polat: Başkanlık düşüncem yok

Galatasaray’da erken seçim ihtimalinin dillendirilmesi sonrası gazeteci Uğur Karakullukçu kendi YouTube kanalında eski başkanlardan Adnan Polat’ın yeniden bu makama aday olacağını iddia etmişti. Polat, Gaziantep FK maçını uzun süre sonra stadyuma gelerek tribünden takip etti. RAMS Park çıkışı Ekol TV’nin uzattığı mikrofona konuşan Polat bu iddialara kapıyı şu sözlerle kapattı:

“Bir sürü spekülasyonlar dolanıyor. Benim alakam yok hiçbiriyle. Beni lütfen başkanlık konusuna bulaştırmayın. Başkanlık düşüncem yok. Ben görevimi yaptım. Şimdi Florya ile uğraşıyorum.”

Adnan Polat’ın stadyumdan Erden Timur’la birlikte ayrılması da dikkat çekti.

Galatasaray, Kadıköy'e lider gidiyor: Batsman 'Ben de varım' dediGalatasaray, Kadıköy’e lider gidiyor: Batsman ‘Ben de varım’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.