Centilmenlik ödülünü üç milyon euro’luk yedek futbolcu aldı

Emre Belözoğlu'nun kontratına dair akıl karıştıran açıklamasının ardından Ankaragücü'nde sezonun kalanında forma giymeyeceği düşünülen Olimpiu Morutan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tarafından şubat ayının en centilmen futbolcusu seçildi.

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Berkan Kutlu'yu yabancı maddeden koruyan Morutan, TFF Fair Play ödülüne layık görüldü.

TFF Fair Play ödüllerinde şubat ayının kazananları belli oldu. Ankaragücü futbolcusu Olimpiu Morutan “En Centilmen Futbolcu,” Trabzonspor’un teknik direktörü Abdullah Avcı da “En Centilmen Teknik Direktör” kategorisinde ödüle layık görüldü. Morutan’ın ödül almasının sebebi TFF’nin ilgili kurulu tarafından şöyle açıklandı:

“18 Şubat 2024 tarihinde oynanan Ankaragücü – Galatasaray maçının oyunun durduğu bir anında sakatlanma riskini göze alarak sarı-lacivertli tribünlerden rakibine fırlatılan su şişesini anlık bir kararla engelleyen ve Galatasaraylı meslektaşı Berkan Kutlu’yu olası bir sakatlıktan kurtaran Ankaragücü futbolcusu Olimpiu Morutan Fair Play değerleri ile örtüşen bu örnek davranışı ile Şubat 2024 ayının en centilmen futbolcusu ödülüne layık görülmüştür.”

Morutan’ın kontratıyla alakalı konuşan Emre Belözoğlu oyuncunun bir daha ilk 11’de oynamasının zor olduğunu açıklamıştı. Galatasaray’ın bonservisiyle sattığını, Ankaragücü’nün ise 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladığı Rumen futbolcunun durumuyla ilgili iki kulüpten de henüz resmi açıklama gelmedi. Fair Play ödülüne layık görülen futbolcu için eski kulübü FCSB de devreye girdi. Rumen kulübü konuyla ilgili hukuki süreç başlatacağını açıklarken Romanya Milli Futbol Takımı da durum hakkında adım attı. Rumen spor sitesi Gazeta Sporturilor’un haberine göre Romanya Milli Takımı’nın hocası Iordanescu bu sorunu çözmek için Türkiye’ye gitmeyi planlıyor.

Emre Belözoğlu konuştu, Galatasaray hedef olduEmre Belözoğlu konuştu, Galatasaray hedef oldu

Abdullah Avcı’yı Şubat ayının en centilmen teknik direktörü seçen TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu tecrübeli teknik adamın ödüle layık görülmesini kamuoyuna şu metinle duyurdu: “Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Adana Demirspor’u 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı maç sonu açıklamasında ‘Maç esnasında gördüğü sarı kart konusunda hakemin haklı olduğunu, sarı kart görmesine sebep olan davranışından dolayı özür dilediğini’ belirterek yaptığı olumsuz hareketin farkına vardığını ifade etmesi ve özür dileme erdemi üzerinden Fair Play değerlerini öne çıkaran bu davranışı nedeniyle Şubat 2024 ayının en centilmen teknik direktörü ödülüne layık görülmüştür.”

Barış Alper’de onurlandırıldı

Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın hakemi tarafından tebrik edilmişti.

Barış Alper Yılmaz için de kurul tarafından şu ifadeler paylaşıldı; “Ayrıca Süper Lig’de 10 Şubat 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Başakşehir maçında korner kararı veren hakem Cihan Aydın’ı topun kendisinden çıktığı yönünde uyaran Galatasaray futbolcusu Barış Alper Yılmaz, Fair Play değerleri ile birebir örtüşen bu örnek davranışının takdire değer olduğunu kayda geçirmiştir.”

Kerem Aktürkoğlu'na saldıran trafik zorbaları suç makinesi çıktıKerem Aktürkoğlu’na saldıran trafik zorbaları suç makinesi çıktı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.