Sporda çarşamba: Aliağa Şampiyonlar Ligi’nden iki adım uzakta

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezonda mücadele edecek son dört takımın belirleneceği elemelerde ilk maçını kazanan Aliağa Petkimspor Fransa temsilcisi Cholet Basket'le karşılaşacak. İşte spordan öne çıkan diğer gelişmeler.

Spor 18 Eylül 2024
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

FIBA Şampiyonlar Ligi için Antalya Gloria Sports Arena’daki elemelerin ilk gününde Hollanda ekibi Heroes Den Bosch’u 92-72’lik skorla geçen Aliağa Petkimspor yarı finalde Fransa’dan Cholet Basket’in rakibi oldu. Aliağa Petkimspor 19 Eylül Perşembe saat 21.30’da başlayacak karşılaşmayı kazanması halinde 21 Eylül Cumartesi günü PAOK mateco (Yunanistan)-CSM CSU Oradea (Romanya) maçının galibiyle finalde karşılaşacak. Bugünkü çeyrek final karşılaşmalarıyla devam edecek organizasyonda yarınki yarı final mücadelelerinin programı şöyle:

14.00 Benfica (Portekiz)-Rilski Sportist (Bulgaristan)

16.30 Fribourg Olympic (İsviçre)-Norrkoping Dolphins (İsveç)

18.00 PAOK mateco (Yunanistan)-CSM CSU Oradea (Romanya)

21.30 Cholet Basket (Fransa)-Aliağa Petkimspor​​​​​​​

Fenerbahçe ve Kiğılı arasında giyim sponsorluğu anlaşması imzalandı

Fenerbahçe ve Kiğılı iş birliği yeniden.

Fenerbahçe ve giyim markası Kiğılı arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Açıklamaya göre Kiğılı, Fenerbahçe’nin futbol, basketbol ve voleybol takımlarının resmi giyim sponsoru oldu. Ülker Stadyumu’nda düzenlenen imza törenine Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Kiğılı Üst Yöneticisi ‘CEO’ Sena Suerdem ve davetliler katıldı. İmza töreninde sarı-lacivertli kulübün eski başkanvekili ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da izleyenler arasında yerini aldı.

Genel Sekreter Kızılhan, iki önemli markanın bir araya gelmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kiğılı sadece Türkiye’de değil uluslararası arenada da kendine sağlam yer edinmiş, kalite ve şıklığı bir araya getiren marka olarak moda dünyasında önemli rol oynamaktadır. Bu birliktelik sporun ve modanın mükemmel uyumunu sergileyecek. Sporcularımızın sahada olduğu kadar saha dışında da Fenerbahçemizi zarafetle temsil etmesine katık sağlayacaktır. Bu hikaye yıllar önce başladı, birlikte pek çok başarıya imza atıldı. Bu buluşmanın başlığını ‘Kiğılı ait olduğu yerde, Fenerbahçemizin yanında’ olarak belirledik. Fenerbahçe ve Kiğılı birlikteliği sadece bir iş birlikteliği değil, gönül birliğidir. İki köklü markanın yeniden bir araya gelmesi sadece profesyonel bir anlaşma değil, ortak değerlere bağın da simgesidir. Futbol, basketbol ve voleybol branşlarımızda Fenerbahçemizin yanında olacaktır.”

Abdullah Kiğılı da anlaşmadan dolayı çok heyecanlı olduğunu aktararak “Bugün çok heyecanlıyım, üçüncü kuşak torunum işin başına geldi, kendisi aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi, elinden tutup maçlara götürdüğüm bir kişi. Fenerbahçe benim hayatımın çok önemli bir parçası, 1977 yılında Fenerbahçe Kulübü’ne üye oldum. Fenerium, Türk sporunda mağazacılıkta çığır açmıştır, bu kadar önemli bir marka. Büyük bir gururla söylüyorum ki Fenerbahçe hayatımın bir parçası, onunla doğdum, onunla büyüdüm, inşallah bir gün onunla beraber öleceğim.” şeklinde konuştu.

Beşiktaş avantajı rakibine bıraktı

Beşiktaş, avantajı rakibine kaptırdı.

EuroLeague Kadınlar gruplarına kalmak için mücadele eden Beşiktaş, eleme turu ilk maçında Fransız ekibi Basket Landes’i ağırladı. Kara Kartal karşılaşmayı 84-70 kaybetti. Beşiktaş’ta Khaalia Hillsman 38, Holy Winterburn 11 sayı ürettiler ancak mağlubiyete engel olamadılar. Landes’te Sixtine Macquet 15, Luisa Geiselsoder ve Yoana Ewodo 12’şer sayıyla oynadılar. Maçın rövanşı gelecek salı 20.30’da oynanacak. Beşiktaş, Fransa deplasmanında 15 veya daha farklı bir galibiyet alamazsa yoluna EuroCup’ta devam edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.