CHP’ye İYİ Parti’den transfer: Belediye başkanlarına bir isim daha eklendi

İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin siyasete başladığı ve uzun yıllar görev yaptığı CHP'ye döndü.

Siyaset 20 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Son iki senede düzenlenen hiçbir seçimde ‘başarılı’ olarak niteleyebilecekleri bir sonuca ulaşamayan, bu nedenle geçen hafta üç günlük ‘özeleştiri’ kampı düzenleyen İYİ Parti’de yaprak dökümü sürüyor.

Geçen hafta Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale ayrılmış, üç gün önce de Bingöl’de Yedisu Belediye Başkanı Sedat Uçar istifa etmişti.

Son olarak 31 Mart 2024’te İYİ Parti’den Edirne’de Uzunköprü Belediye Başkanlığı’na seçilen Ediz Martin dün düzenlenen törenle CHP’ye katıldı. Zaten uzun yıllar ana muhalefette görev yapmış, kendi deyişiyle siyasete burada başlamıştı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Berker Esen elde ettikleri başarıların 31 Mart’ta taçlandırıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Bugün genel başkanımız Özgür Özel’in önderliğindeki yaptığımız çalışmalar, iktidara giden yolu bize göstermektedir. Bugün her kesimin bir derdi var ama biz şunu söylüyoruz; her derdin var bir çaresi, onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Bugün bizleri coşkuyla kucaklayan Uzunköprü halkına da yürekten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Uzun süreden beri bekleyen bir arayıştı. Bugün nihayete erdiriyoruz. Huzurlarınızda Ediz başkana hoş geldin diyoruz. İktidara giden yolculuğumuzda bu katılımın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Kimdir?

1986 yılında Uzunköprü’de dünyaya gelen Martin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Uzunköprü’de tamamladı. Trakya Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi alanlarında eğitimine devam etti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimde belediye başkanı oldu.

İmamoğlu CHP içine sert mesajlar verdi, akıllara iki kişi geldiİmamoğlu CHP içine sert mesajlar verdi, akıllara iki kişi geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.