Ankara’da Kılıçdaroğlu-Dervişoğlu görüşmesi: Dünü değil, hep yarınları konuştuk

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. Dervişoğlu “Düne dair bir şey konuşmadık, hep yarınları konuştuk. Ülkemize yeni bir anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Siyaset 20 Eylül 2024
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu. / Fotoğraf: DHA

Türkiye siyasetinde önemli bir buluşma gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. Bu ziyaret iki politikacının geleceğe dair mesajlar verdiği anlamlı bir buluşma olarak dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu görevi devrettikten sonra ilk kez Dervişoğlu ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme sonrasında iki lider basın mensuplarının karşısına çıkarak kısa açıklamalar yaptı ancak spekülasyonları önlemek adına soru almadılar.

Kemal Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Dervişoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanlığı görevine seçilmesi nedeniyle kendisini tebrik etmek istediğini belirtti. “Kendisi ile Türkiye’nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını, bölgemizin sıkıntılarını konuştuk. Ekonomik zorluklar, işsizlik, göç ve sığınmacılar gibi konularda kısa ama verimli bir sohbet gerçekleştirdik” diye konuştu Kılıçdaroğlu.

‘Yeni şeyler söylemek gerekiyor’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, Türkiye siyasetinde derin izler bırakan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ancak bu buluşmanın gündemi dünün meselelerinden çok, geleceğin ne getireceğine dairydi. Dervişoğlu, “Düne dair hiçbir şey konuşmadık, hep yarını konuştuk. Geçmişi bir kenara bırakıp, yeni şeyler söylemek gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, ülkemize bir siyasi parti genel başkanı sorumluluğuyla hizmet etme yolculuğuma devam edeceğimi ifade ettim,” dedi. Bu sözler, geleceğe dair umut dolu bir bakış açısını yansıtıyordu. Dervişoğlu, geçmişin yüklerinden sıyrılarak, yeni adımlar atma vaktinin geldiğini vurguladı.

Dervişoğlu ayrıca siyasetin şahıslar üzerinden yürütülmesinin Türkiye’ye zarar verdiğine dikkat çekti. Kendisinin kurumsal kimliklerin ön planda olması gerektiğini savunduğunu ifade eden Dervişoğlu “Artık siyaseti kurumlar değil, kişiler üzerinden yapıyoruz ve bu, siyasi partilerin kimliklerinin göz ardı edilmesine neden oluyor. Sayın Genel Başkan’ın da bu düşüncelerime katıldığını hissediyorum” dedi.

‘Spekülasyona yer yok’

İYİ Parti lideri iki siyasinin görüşmesinin spekülasyonlara mahal vermemesi gerektiğini özellikle belirtti. “Bizim görüşmemiz spekülasyona alet edilecek hiçbir taraf barındırmıyor” diye ekledi. Bu buluşmanın tamamen Türkiye’nin yarınlarına odaklandığını ve siyaset yapan insanların bazen spekülasyonlardan kaçınmak için bazı adımlar atmasının gerekliliğini vurguladı.

Dervişoğlu’nun bu açıklamalarından sonra iki liderin ortak kararı doğrultusunda basın mensuplarından soru alınmadı. Görüşmenin hassasiyetine dikkat çeken Dervişoğlu bu kararı sürecin gerektirdiği bir adım olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu 'gizli protokol' yok dedi, Ümit Özdağ ilk kez belgeyi yayınladıKılıçdaroğlu ‘gizli protokol’ yok dedi, Ümit Özdağ ilk kez belgeyi yayınladı

Ankara'da '2025' mesajlı kritik görüşme: Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş yemekte bir araya geldiAnkara’da ‘2025’ mesajlı kritik görüşme: Özel, Kılıçdaroğlu ve Yavaş yemekte bir araya geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.