Çocukları istismar etmiş, birinin cinsel organını koparmıştı: ‘Sünnet oldunuz mu?’ diye sormuş

Ankara'da dört çocuğu istismar etmeye çalışıp birinin cinsel organını koparan Evren Demirci mahkemeye çıktı. Çocuk verdiği ifadede Evren Demirci'nin kendilerine 'Sünnet oldunuz mu?' diye sorduğunu söyledi.

Gündem 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara’nın Sincan ilçesinde 2023 yılının 10 Ağustos’unda dört çocuk; dokuz yaşındaki H.A., 10 yaşındaki A.K., 10 yaşındaki A.G. ve 11 yaşındaki Ö.M.B. sokakta oynuyordu. Onlar kendi halinde oynarken görme engelli Evren Demirci yanlarına gelerek “Beni bodruma indirin, yardım edin. Size lolipop vereceğim” dedi. Çocuklar da yardım edip Evren Demirci’yi kömürlüğe indirdi. İçeri girdikleri an 43 yaşındaki adam kapıyı kapattı ve çocuklara saldırdı. Çocukların pantolonunu indirmeye kalkışırken çocuklar da kaçmaya çalıştı ama H.A.’nın ayağı demire takıldı ve Evren Demirci’nin eline düştü. Evren Demirci küçük çocuğu kömürlük içine çekip pantolonunu indirdi, cinsel organını ısırarak kopardı.

Olayın ardından gözaltına alınan Evren Demirci bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Evren Demirci hakkında ‘basit cinsel istismar’, ‘nitelikli yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplam 111 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede küçük çocuğun maruz kaldığı eylem nedeniyle yaşamını tehlikeye sokacak, basit tıbbi müdahale ile giderilmeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Evren Demirci için ‘cezai ehliyeti tam olduğu belirlenen şüphelinin izah edildiği şekilde üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı’ belirtildi. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘Evliyim, çocuğum var’ savunması

Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Evren Demirci, müşteki aileler ve avukatları yer aldı. Sanık Demirci’nin avukatı ise mazeret bildirerek katılmadı. Mahkeme başkanı sanığa üzerine atılı suçu okudu. Ardından savunma yapan Demirci “Evliyim ve bir oğlum var. Görme engelli olduğum için bir iş yapamıyorum. Savunmamı avukatımla yapmak istiyorum. Adli Tıp’tan rapor alınmasını talep ediyorum” dedi.

Aileler sanıktan şikayetçi olduklarını, çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu, hala dışarı çıkamadıklarını belirterek davaya katılma talebinde bulundu. Saldırıya uğrayan H.A. ise sosyal hizmet uzmanı ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya bağlandı. Olay gününü anlatan H.A. “Arkadaşlarımla dışarıda bisiklet sürerken annem yanımıza geldi, sonra da gitti. Bir adam benden ve arkadaşlarımdan yardım istedi. Adam bizi, bodruma bir yere götürdü. Işıkları açtırdı ve ‘Sünnet oldunuz mu’ dedi. Sonra ‘Sen içeride dur, onlar çıksın’ dedi bana. Arkadaşlarım çıktı. Bana zarar verdi” dedi.

H.A. sosyal hizmet uzmanının elindeki anatomik erkek vücudu fotoğrafından zarar verilen bölgeyi ön özel bölge olarak gösterdi. Sosyal hizmet uzmanı H.A.’nın herhangi bir zihinsel engeli, geriliği veya gelişiminde bir sorun olmadığını ve detaylı ifade verebileceğini söyledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme duruşmayı 13 Haziran’a erteledi.

Hapla uyuşturup tecavüz ettikleri kadın ölmüştü: Yargıtay kararı bozdu, ceza düştüHapla uyuşturup tecavüz ettikleri kadın ölmüştü: Yargıtay kararı bozdu, ceza düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.