Hapla uyuşturup tecavüz ettikleri kadın ölmüştü: Yargıtay kararı bozdu, ceza düştü

Kocaeli'de Hatice Çetinbaş'ın kahvesine uyuşturucu atan ve ardından tecavüz edip döven iki saldırgandan Resul Keskin 62 yıl 11 ay, Zafer Kara 20 yıl 10 ay hapse çarptırılmıştı. Yargıtay yeniden yargılama istedi, sanıkların cezaları azaldı.

Gündem 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Hatice Çetinbaş Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yalnız yaşıyordu. 24 Ocak 2022’de oğlu 64 yaşındaki annesine ulaşamayınca merak edip evine gitti. Kapıyı açtığında annesinin salonda yerde hareketsiz yattığını gördü ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi, gelen ekipler kadının öldüğünü belirledi. Otopside işkence bulguları görülünce araştırma derinleştirildi ve korkunç cinayet ortaya çıktı.

İstasyon Mahallesi Sadık Efe Sokak’taki eve 23 Ocak’ta, yani olaydan bir gün önce 35 yaşındaki Resul Keskin ile 42 yaşındaki Zafer Kara gelmişti. Sonradan hazırlanan iddianameye göre bu iki kişinin yaşlı kadının evinde kahvesine uyuşturucu hap attı ve ardından da tecavüz ettiler. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda kadının ölüm nedeninin uyuşturucu hapa bağlı zehirlenme olduğu belirtildi. İki şüphelinin ‘yağma’, ‘cinsel saldırı’, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlarından yargılanması istendi.

Kocaeli 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada 12 Ocak 2022’de tutuklu sanık Resul Keskin ‘suçun işlenmesini kolaylaştırmak için öldürme’ suçundan 25 yıl, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay, ‘Yağma’ suçundan 9 yıl 2 ay, ‘Uyuşturucu madde ticareti’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ile 16 bin 660 TL adli para cezası, ‘gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 62 yıl 11 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme tutuklu sanık Zafer Kara’ya ise ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay, ‘gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 2 yıl 1 ay, toplamda 20 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

İddianamedeki ifadelere göre olay şöyle gelişmişti: Zafer Karan anlatımına göre Resul Keskin ile kafede buluşmuştu, sohbet ederken Resul Keskin kendisine Hatice isimli bir kadınla görüştüğünü, kadının çok zengin olduğunu, kadınla cinsel ilişkiye girdiğini kendisinin de girebileceğini söylemişti. Beraber Hatice Çetinbaş’ın evine gitmişlerdi. Önce kendisi, on dakika sonra da Resul Keskin içeri girmişti. Eve girdiğinde kadını öpüp sohbet etmeye başlamışlardı ki Resul Keskin’in hazırladığı kahveyi içen kadın fenalaşmıştı. Hatice Çetinbaş dönüp Resul Keskin’e ‘bana ne yaptın’ diye sormuş, ancak Resul Keskin odaya götürüp kadına tecavüz etmişti. Sonra Zafer Kara’yı da çağırmış ve o da kadına tecavüz etmişti.

Odadan çıktıktan sonra Resul Keskin’in tekrar odaya girdiğini söyleyen Zafer Kara’nın odadan çırpınma sesleri geldiği, sesleri duyduğunda oda kapısını açıp ’Sen ne yapıyorsun’ dediği, bu arada Resul Keskin’in Hatice Çetinbaş’a sert bir şekilde vurduğu, kendisine de ’O alışık böyle şeylere, daha önce de yaptım, sen karışma’ dediği, yerde yarı baygın şekilde debelenmekte olan kadına iki kez daha vurduğu ifadesi iddianamede yer almıştı.

Zafer Kara evden çıkarken Resul Keskin’in darp ettiği kadının cep telefonunu aldığını ve ‘Onda para çok, o kendine yeni bir telefon alır’ dediğini söylediği ifade edildi. Resul Keskin ise ifadesinde “Hatice Çetinbaş’ı tanırım. Durumu Zafer’e anlattım. Zafer’e bir gün Hatice’nin yanına gitmek istediğimizi söyledim. Birlikte evine gittik” dedi. Hazırladıkları extacy hap karışımlı kahveyi Hatice Çetinbaş’a içirdiklerini anlatan Resul Keskin birlikte olduktan sonra ayılması için kadına vurduğunu iddia etti. Hatice Çetinbaş’ı fenalaştığı sırada evde bırakarak gittiklerini anlatan Resul Keskin daha sonra Zafer Kara’nın içinin rahat etmemesi üzerine eve geri döndüklerini, kadını yatırarak ayrıldıklarını söyledi.

Cezaya itiraz ettiler

Sanık avukatlarının itirazıyla mahkemenin kararını bozan Yargıtay yeniden yargılama yapılmasına hükmetti. Kocaeli 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yeni yargılamada tutuklu sanık Resul Keskin ve avukatlar salonda hazır bulundu, Zafer Kara ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Cezaları düşürüldü

Duruşmada dinlenen sanıklardan Resul Keskin beraat ve tahliyesini istedi. Diğer sanık Zafer Kara ise “Maktulün rızasıyla cinsel birliktelik yaşadık. Bu nedenle beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme Resul Keskin’e ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olmak’ suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 13 yıl 4 ay, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 17,5 yıl, ‘bina içinde hırsızlık’ ve ‘kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçundan 2,5 yıl olmak üzere toplamda 33 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Zafer Kara ise ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 17,5 yıl hapse çarptırıldı.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.