140 gündür aranan iş insanı su kuyusunda bulundu: Başını taşla ezip ayağına taş bağlamışlar

Mardin'de 140 gündür aranan iş insanı İsmail Demir soruşturması gözaltına alınan arkadaşının itirafıyla çözüldü. Şüphelinin tarif ettiği su kuyusundan İsmail Demir'in cesedi çıktı ve başının taşla ezilip ayağına da taş bağlandığı tespit edildi.

Gündem 21 Eylül 2024

Mardin’in Midyat ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki İsmail Demir, evliydi ve iki çocuğu vardı. 140 gün önce evden çıktı, bir daha da dönmedi. Ailesi ondan haber alamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Bunun ardından arama çalışmaları başlatıldı ama sonuç alınamadı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü de özel bir ekip kurdu ve iş insanının görüldüğü son bölgelerde iş yerlerinin güvenlik ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerini incelemeye başladı.

140 gün aranan iş insanı İsmail Demir.

Kamera görüntüleri incelendiğinde İsmail Demir’in son görüldüğü sokakta bir aracın üzerindeki yansımaya odaklanıldı. Çünkü bu yansımada başka bir aracın sokağa girdiği görülüyordu. Takibe alınan ve Şırnak’ın İdil ilçesine gittiği belirlenen şüpheli aracın izini süren ekipler, ailenin de şüphelendiği kişiler olan, Demir’in yakın arkadaşı Hamdullah Önen ile Ömer Demir’in de aralarında olduğu beş kişiyi gözaltına aldı.

Ömer Demir, sorgusunda İsmail Demir’i Hamdullah Önen’in öldürdüğünü ve daha sonra yaklaşık 40 dakika mesafede İdil ilçesinde bir kuyuya attığını itiraf etti. Olay yerinde 12 Eylül’de yapılan incelemede, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla boşaltılan su kuyusunda, Demir’in başı taşla ezilmiş ve ayağından taşla bağlanmış cansız bedeni bulundu. İsmail Demir’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ilçe mezarlığında defnedildi. Şüphelilerden 3’ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Hamdullah Önen ve Ömer Demir ise işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları mahkemede ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

İsviçre'de kan donduran cinayet: Güzellik kraliçesi eşini boğduktan sonra 'püre' yapmışİsviçre’de kan donduran cinayet: Güzellik kraliçesi eşini boğduktan sonra ‘püre’ yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.