Arjantin’deki Fenerbahçeli de derbiyi kaybetti

Fenerbahçe'nin ocak ayında kadrosuna katmak üzere anlaştığı iddia edilen Cristian Medina, Boca formasıyla çıktığı River Plate derbisinde hüzün yaşadı. Maç sonu olaylar çıktı.

Spor 22 Eylül 2024
Boca, derbide River'a bir kez daha boyun eğdi.

Fenerbahçe Süper Lig altıncı hafta maçında sahasında Galatasaray’a 3-1 yenildi. Günün dünya çapındaki en büyük derbilerinden bir başkası da Boca ile River arasında Arjantin’de oynandı. Dev rekabette zor günler geçiren Boca rakibini mağlup ederek moral depolamak istiyordu.

Ancak bu senaryo gerçekleşmedi. Fenerbahçe’nin devre arasında transfer etmek için anlaştığı iddia edilen Cristian Medina’nın formasını giydiği Boca Juniors sahasında River Plate’e 1-0 yenildi. Tek gol 20. dakikada Manuel Lanzini’den geldi. 90+7. dakikada kullanılan serbest vuruşta Milton Gimenez skoru eşitledi. Ancak VAR incelemesi ardından Gimenez’in topu elle kontrol ettiği ortaya çıktı. Bu andan sonra hakeme yapılan itirazlar sonucunda Lema kırmızı kart gördü.

Maçın ardından ortalık karıştı. River 24 puanla beşinci sıraya yükselirken 21 puanda kalan Boca 11. sıraya kadar düştü. Hal böyle olunca taraftarlar takıma büyük tepki gösterdi. Bu tepkinin boyutu yer yer haddi aştı. Kaleci Romero’yla bazı taraftarlar arasında atışma yaşanırken soyunma odası koridorlarının yolunu tutan oyunculara yabancı maddeler atıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.