Başkentte iki usta: Picasso ve Warhol sergileri açıldı

Kültür Yolu 2024 Festivali kapsamanıda merakla beklenen Picasso ve pop art akımının öncüsü Andy Warhol'un sergileri açıldı. Yıl sonuna kadar sürecek sergiler ücretsiz.

Kültür Sanat 22 Eylül 2024
Pablo Picasso ve Andy Warhol gibi sanatın ustaları Kültür Yolu Festivali'nin konuğu.

Sonbahar geldi, kültür sanat sezonu büyük bir hızla açıldı.  Bu sonbahar sanatseverler Ankara, İstanbul ve İzmir’de Kültür Yolu festivallerinde buluşuyor. Ankara bu hıza ayak uyduran kentlerden biri. Başkent Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin duraklarından. Üstelik Ankara üçüncü kez festival rotasında yer alıyor.

Bu kapsamda sanatseverler konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle buluşuyor. Bunlardan biri 20. yüzyılın en çok konuşulan sanatçılarından Andy Warhol’un Warhol’un Dünyası Pop Art’ın İkonu başlıklı sergi. CSO Ada Ankara’da açılan sergide sanatçının 15 eseri yer alıyor. Pop art akımının öncüsü Warhol’un sergisi 31 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

CSO Ada Ankara’da açılan Andy Warhol sergisi. Fotoğraf: Anadolu Ajansı.

Ankara’daki bir diğer sergi ise yine Kültür Yolu Festivali kapsamında izleyicilerle buluşan Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven başlıklı.  Picasso’nun gravürleri, çizimleri, poster ve litografilerden oluşan tamamı orijinal ve mirasçıları tarafından onaylanmış 170 parça Ankara’da ziyaretçilerini bekliyor. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ndeki sergi  31 Aralık’a kadar sürecek sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yıllar geçiyor bu gerçek değişmiyor: Pablo Picasso ve Andy Warhol en popüler ressamlarYıllar geçiyor bu gerçek değişmiyor: Pablo Picasso ve Andy Warhol en popüler ressamlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.