Üç nesil hava gösterilerinde buluştu: Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu torunuyla göklerde

Eskişehir’de Sivrihisar Hava Gösterileri'nde 2024'te üç nesil havadaydı: Türkiye'nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk ve Türkiye'nin tek sivil kadın akrobasi pilotu olan kızı Semin Öztürk'ün dört yaşındaki oğlu Pars gösteri uçuşu yaptılar.

Popüler 23 Eylül 2024
Küçük Pars annesinin talimatlarıyla kontrollerini yaptı, sonra dedesiyle uçuşa geçti.

Eskişehir’de düzenlenen Sivrihisar Hava Gösterileri 2024 son gününde heyecanlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen etkinliğe iki günde 50 binin üstünde seyirci katıldı.

Türkiye’nin profesyonel ilk kadın akrobasi pilotu  Semin Öztürk Şener iki günde üç gösteri yaparak havadaki güç manevralarıyla izleyenleri heyecanlandırdı. Öztürk’ün gösterisini bir süre önce jübilesini yapan babası Ali İsmet Öztürk sundu.

Üç yıl önce profesyonel akrobasi gösterilerinden jübile yaparak ayrılan Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk hava gösterilerine kızı Semin Öztürk Şener’in iki çocuğundan biri olan dört yaşındaki Pars ile birlikte katıldı. Pars annesinin direktifleriyle uçağın kanatlarını ve genel kontrollerini yaptı. Ardından Ali İsmet Öztürk uçağında torunu Pars ile birlikte havalanarak bir gösteri uçuşuna imza attı.

Öztürk çok güzel bir anı yaşadıklarını anlatarak “Dede ve torun kısa bir uçuş yapacağız. Pars da gösteri dünyasına havacılıkta ilk adımını atmış olacak. Torunumla uçacak olmak müthiş bir şey” dedi.

Anne Şener ise kalbinin onlarla birlikte göklerde olduğunu söyledi: “Ben ikisinden de daha çok heyecanlıyım şu anda birlikte uçacakları için. Heyecanlı bir şekilde gösterilerini izlemek için. Pars 4 yaşında. Ama çok şanslı dedesiyle uçabildiği için, bu yaşta böyle bir hava gösterisinde yer alabildiği için onun için ben de çok heyecanlıyım.”

 

Hürjet'ten özel uçuş: İniş takımları ilk kez kapatıldıHürjet’ten özel uçuş: İniş takımları ilk kez kapatıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.