Şehit haberiyle eve ateş düşünce yola çıktı; cenazeye giderken can verdi

MSB Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay'ın şehit düştüğünü duyurdu. Cenaze töreni için Muş'a giden şehidin yakınlarının bulunduğu pikap şarampole devrildi.

Gündem 23 Eylül 2024

MSB Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın şehit düştüğünü duyurdu. Cenaze töreni için Muş’a giden şehidin yakınlarının bulunduğu pikap da şarampole devrildi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) şehit haberini sosyal medya hesabından şöyle paylaştı:

“Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde, 22 Eylül 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi esnasında kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Maşallah Abakay için taziye mesajı yayımladı. Güler mesajında “Kahraman silah arkadaşımız 22 Eylül 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Şehidin yakınları kaza yaptı bir kişi öldü

Şehit Abakay’ın cenaze törenine katılmak için Muş’a gelen yakınlarının içinde bulunduğu sürücüsü öğrenilemeyen 21 BF 066 plakalı pikap Şenyayla bölgesinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kara yolunun alt kısmındaki stabilize yola devrilen pikaptaki bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Muş Valisi Avni Çakır “Maalesef Kulp kara yolunda ilimize gelen araç kaza yaptı. Şehidimizin bir yakını hayatını kaybetti. Diğerleri de yaralı. Yaralılardan birinin durumu ağır” dedi.

MSB: Silah kazası sonucu bir asker şehit olduMSB: Silah kazası sonucu bir asker şehit oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.