Hatay’da baraj gölüne giren dört Suriyeli boğuldu, bir kişi kayıp

Reyhanlı Baraj Gölü’ne serinlemek için giren beş Suriyeli genç suda kayboldu. Ekipler dört gencin cansız bedenine ulaşırken kayıp bir kişi için arama çalışmaları sürüyor.

Gündem 23 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Hatay’ın Reyhanlı Baraj Gölü’nün sakin suları huzurlu bir kaçış noktası gibiydi. Göle giren beş Suriyeli genç belki sadece serinlemek ve kısacık da olsa günlük dertlerden uzaklaşmak istemişlerdi. Ancak su onların hikayesinin son durağı olacaktı.

Gölün çevresinde bulunanlar gençlerin suda bir süre yüzdüğünü izledi. Her şey yolunda gibi görünüyordu. Ama bir anda suda çırpınmalar başladı. Beş genç umutsuzca hayata tutunmaya çalışıyordu. Zaman adeta yavaşlamıştı. Çevredekiler panik içinde jandarmayı ve itfaiyeyi ararken gözler çaresizce göle dönmüştü.

Jandarma ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine geldi. Ancak onların çabaları ne yazık ki dört genç için çok geç kalmıştı. Su onları çoktan derinliklerine çekmişti. Yapılan titiz aramalar sonucunda dört gencin cansız bedenine ulaşıldı. Kıyıya çıkarılan bedenler yürek burkan bir şekilde otopsi için morga kaldırıldı.

Ancak beşinci genç hâlâ kayıptı. Umutlar tükenmemişti. Ekipler gölün soğuk ve derin sularında kayıp genci bulabilmek için aramalarına devam ediyor.

Baba dört yaşındaki kızıyla baraj gölünde ölü bulunduBaba dört yaşındaki kızıyla baraj gölünde ölü bulundu

Yusufeli'nde baraj göçü yedincide 'bitti gibi'Yusufeli’nde baraj göçü yedincide ‘bitti gibi’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.