Üç İngiliz tayına 9.5 milyon TL

İki yaşındaki safkan İngiliz 30 tay Veliefendi'de satışa çıkarıldı. Bunlardan üçü satılırken Perfect Sunset'e verilen 7.5 milyon TL'lik teklif muhammen bedelin altında kaldığı için satış gerçekleşmedi.

Spor 23 Eylül 2024
30 İngiliz Tayı Veliefendi Hipodromu'nda görücüye çıktı.

Yarış camiasının heyecanla beklediği ‘2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği’ Veliefendi Padok Alanı’nda yapıldı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (TYAYSD) ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin (SİAYSD) ilk kez ortaklaşa düzenlediği etkinlikte açık artırmaya katılan 30 safkan İngiliz tayından üçü yeni sahibine kavuştu. Türkiye’deki çiftliklerde yetişecek taylar gelecekte Türk at yarışı sporunda yerlerini alacak.

North Pasha’ya 4.5 milyon TL

Nefes kesen bir mücadele yaşanan açık artırmada 32 numara ile etkinliğe katılan North Pasha 4,5 milyon TL ile organizasyonun en yüksek satış bedeliyle yeni sahibini buldu. 7 numara ile etkinliğe katılan Vermithrax 4 milyon TL, 29 numara ile katılan The Snake Pit ise 1 milyon TL’ye alıcısının oldu. Satılan üç tay için harcanan toplam para 9.5 milyon TL oldu.

Perfect Sunset’e 7.5 milyon TL verildi ama…

Açık artırmanın dikkat çeken anlarından biri 34 numara ile etkinliğe katılan Perfect Sunset’in 7,5 milyon TL ile en yüksek teklif almasıydı. Ancak teklif muhammen bedelin altında kaldığı için satış gerçekleşmedi. Bu İngiliz Safkan Tay Satışı organizasyonlarında en yüksek teklif olarak kayıtlara geçti.

Etkinlikte üç tay alıcı bulabildi.

TAY TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz “Tarihinde ilk defa iki derneğin bir araya gelerek gerçekleştirmiş olduğu bir organizasyon. Yeni at sahipleri için önemli ve güzel bir fırsat oldu. Katılım da gayet iyi. Bu organizasyonun sektöre yeni isimler, yetiştiriciler, at sahipleri kazandırması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da emeği geçen herkesi kutluyorum. Organizasyonun bir diğer güzel yanı, buradan alınan atların hemen yarışa koşabilme imkânının olmasıdır. Benzer organizasyonlarda genellikle tay olarak satın alırdınız ve yetiştirme süreci oldukça zor olurdu. Bazen taylar sahaya çıkamayabiliyor veya yarışa katılamıyordu. Ancak bugünkü organizasyonun farkı, hazır koşan, atların satışa sunulmasıdır. Bu sayede alınan atlar, bir iki gün içinde yarışa katılabilecek durumda oluyor. Bu da bu organizasyona ayrı bir özellik katıyor” dedi.

At sahibi Ali Selimoğlu da şöyle konuştu: “Camiamızın merakla beklediği bir organizasyon. Uzun süredir bu kadar güzel ve kaliteli atların satışını izlememiştik. Biz de merakla bekliyoruz. Takip ettiğimiz bazı safkanlar var. Onları görmeye geldik. Tabii bizler de zaman içerisinde ve şu anda aktif olan iyi atlara sahibiz. Benim Alihan isimli bir safkanım var. Arkadaşım Ali’nin de Age of Finer diye şampiyon bir safkanı var. Şu an o da Türk atçılığına hizmet ediyor. Bizler iyi atları görmek istiyoruz ve bu tür organizasyonlarda da kaçırdığımız bazı safkanları yakından görüyoruz açıkçası. Bunlar da bizi memnun ediyor.”

TJK muradına erdi: Yarışlara 10 yıllık imzaTJK muradına erdi: Yarışlara 10 yıllık imza

At sahibi Ali Özdemir “İnsanlar burada gördüklerinde sadece çok güzel konformasyona sahip, çok güzel atların satıldığını düşünüyor. Ama arkasında korkunç bir emek var. O atların eşleşmesinden tutun doğumlarına, doğumlarından tutun gelişimlerine, gelişimlerin hemen sonrasında sahaya gelmelerine, buradaki verilen emeğin hepsinin aslında karşılığı şurada gördüğünüz güzel manzara. Burada yetiştirici olarak da kısa zamanda biz bir şeyler yapmaya başladık. Hem yetiştiriciler için hem yarışseverler için, hem at sahibi olmak isteyen insanlar için burası harika bir organizasyon. Bunun bir yaşındaki atlar için olanını da en kısa zamanda görmeyi bekliyoruz. Hatta anneler için olanı da bekliyoruz. Çünkü o at doğduğunda evladınız gibi oluyor. Onun en ufak bir problemi sizi çok üzüyor. Çok kırıyor. Burada insanlar o atlarını buraya getirdiklerinde de çok gönülden bağlı oldukları, onca emek verdikleri, çok uğraştıkları bir canlıyı kendisi kadar iyi bakabilecek birine emanet etmek istiyor. Bunu da hiç satış gibi görmek istemiyorum ben. Bu işin duygusu çok daha kıymetli, çok daha önemli. Burada hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan oyuncu Emre Karayel de şunları söyledi: “Atçılık camiasına hayırlı olsun. Tay satışları camiamızın önemli dinamiklerinden bir tanesi. Sektörü ayakta tutan bir etkinlik. Dolayısıyla çok önemli. Her geçen yıl katılımın daha çok artmasını istiyoruz. Tay satışlarında yani toplu halde insanların birleşerek at alabileceğini duyurmamız lazım. Çünkü bu güzel bir avantaj. 10-20 kişi gelip buradan bir at alma şansına sahip. Bu da sektörümüzü ayakta tutacak bir şey. At alanların ayakları düz bassın aldıkları atların. Tüy kadar para kazansın deriz biz atçılar. Güzel koşsunlar. Camiamıza hayırlı olsun.”

Avrupa'dan futbol: Arsenal son saniyede yıkıldı, Nuri Şahin'e soğuk duş, Milano derbisinde kazanan renk kırmızıAvrupa’dan futbol: Arsenal son saniyede yıkıldı, Nuri Şahin’e soğuk duş, Milano derbisinde kazanan renk kırmızı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.