Portekiz’de gündem Orkun ve Kerem: Benfica’da Türk hamamı

Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olup Orkun Kökçü'yle takım arkadaşı olan Kerem Aktürkoğlu hem performansıyla öne çıktı hem de Orkun'un oyununun gelişmesine vesile oldu. Portekiz basını Benfica'daki Türk etkisini manşetlere taşıdı.

Spor 24 Eylül 2024
Portekiz'de ana gündem maddesi Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü.

Benfica’nın Boavista’yı 3-0 mağlup ettiği maça Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün performansları damga vurdu. Kerem maçı iki asistle tamamlarken bu servislerden birini Orkun’a yaptı. Orkun ise Şampiyonlar Ligi’nde attığı muazzam frikik golünün sonrasında ligde de çok uzaklardan fileleri sarsarak taraftarından tam not almayı başardı.

Portekiz Ligi’nin altıncı haftasında oynanan maçta Kerem Aktürkoğlu ilk iki golün asistini yaparak karşılaşmanın kilidini kırdı. İkinci golde Kerem’in Orkun’a verdiği pas milli futbolcunun çok uzaklardan kaydettiği gol sonrası asiste dönüştü.

Karşılaşmanın ardından sosyal medyayı aktif kullanmasıyla bilinen Kerem Aktürkoğlu nüktedan bir paylaşımda bulundu. Orkun’un 30 metreden attığı golün pasını veren Kerem “Kardeşime sadece dokunmak kaldı” yorumunu yaptı.

İşte Kerem’in eğlenceli paylaşımı.

Yüzüne aldığı darbenin ardından Kerem’in gözü morardı

Kerem’in iki asistle oynadığı Boavista maçında başına talihsiz bir hadise de geldi. Mücadelenin ikinci yarısında rakip futbolcu Pedro Gomes’in eli Kerem’in yüzüne geldi. Sert darbenin ardından yere yığılan yıldız futbolcu ayağa kalkmayı başarsa da gözünde morluk oluştu. Kerem yaşananlardan kısa süre sonra teknik direktörü tarafından oyundan alındı. Galatasaray’da 12 milyon euro bedelle transfer edilen Kerem kenara gelirken deplasman tribününü dolduran Benfica taraftarları ayakta alkışladı.

Portekiz basını manşetlere taşıdı

Kerem ve Orkun’un üstün performanslarıyla Benfica’yı taşımasının ardından Portekiz basını da milli futbolcuların sergiledikleri oyuna kayıtsız kalmadı. İşte gazetelerde yazılanlar:

Noticiasaominuto: Benfica, Boavista’yı Türk hamamına çevirdi! Kerem ve Orkun’un performansları Benfica için belirleyici oldu.

A Bola: Zafer en güçlünün kanununa göre yıldızlarda yazılıdır! Orkun Kökçü adeta yeniden doğdu. Kerem Aktürkoğlu’nun performansı hayranlık uyandırdı.

Record: Aktürkoğlu ve Kökçü parladı, Benfica kazandı. Orkun Kökçü bir kez daha takımın beyni olarak sahadaydı.

Glorosio 1904: Hogwards büyüsü Boavista’ya da işledi. Kerem adeta alev aldı, asistleriyle galibiyette önemli rol oynadı.

Kerem Lizbon'a uyum sağlarken Orkun ona yardımcı oluyor: Konu 'helal et'Kerem Lizbon’a uyum sağlarken Orkun ona yardımcı oluyor: Konu ‘helal et’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.