Kerem Aktürkoğlu sihir yapıyor, Galatasaray dörtlüyor

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun iki gol ve bir asistle yıldızlaştığı maçta Samsunspor'u 4-2 yendi. Yeni transfer Hakim Ziyech, Icardi'nin golüne asist yaptı.

Spor 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kerem Aktürkoğlu Gaziantep FK'dan sonra Samsunspor maçında da duble yaptı.

Milli aradan sonra yoğun bir programa girecek Galatasaray, Samsunspor karşılaşmasına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Teknik direktör Okan Buruk, yeni transferler Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele ve Hakim Ziyech’e ilk 11’de şans vermedi, Gaziantep FK deplasmanında 3 golle kazanan kadroyu bozmadı. Samsunspor Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ise meslektaşının aksine Fransız orta saha Flavien Tait, Danimarkalı 10 numara Holse ve forvet Landry Dimata’yı İstanbul deplasmanında sahaya çıkardı. Kadroya yeni dahil edilen Muhammed Gümüşkaya ve Ercan Kara ise mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Karşılaşma öncesinde Fas’ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve yaşamını yitiren Fenerbahçe ile A Milli Futbol Takımı’nın efsane isimlerinden Burhan Sargın için saygı duruşunda bulunuldu.

Erden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesinErden Timur resti çekti: TFF ve UEFA bizi denetlesin

Mertens verdi, Kerem Aktürkoğlu attı

Süper Lig’e bu sezon yükselen Samsunspor karşısında Galatasaray maça hızlı bir giriş yaptı. 7’de Mertens’in sağ kanattan görererek verdiği pasa Kerem Aktürkoğlu bekletmeden vurdu. Top ağlara giderken Galatasaray 1-0 öne geçti. Maçın en kritik pozisyonlarından biri 15. dakikada yaşandı. Samsunspor’da Bola’nın yerden çevirdiği topu Dimata boş kale yerine direğe attı. Mutlak pozisyon kaçarken Galatasaraylı taraftarlar derin bir ‘oh’ çekti. 29’de ilk golün adeta kopyası yaşandı. Mertens yine sağ tarafa gidip ortaladı. Kerem Aktüroğlu harika bir vuruş yaptı. Top ağlara giderken ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Kerem Türkoğlu, Gaziantep FK’dan sonra Samsunspor ağlarını da iki kez sarsmış oldu.Farkın ikiye çıkmasıyla iyice rahatlayan Galatasaray, 43. dakikada korner kazandı. Kerem Aktürkoğlu’nun ortasında Abdülkerim Bardakcı ilk yarının skorunu belirledi: 3-0

Volkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleciVolkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleci

Muslera’nın gol yememe serisi bitti

İkinci yarıya Galatasaray Tete’nin yerine Hakim Ziyech’i alarak başladı. Ancak ilk yarının tersine bu kez oyuna iyi başlayan Samsunspor oldu. Henüz 37. saniyede Tait’in pasında topa ceza alanı dışından vuran Dimata, Galatasaray kaptanı Muslera’nın 3 maçtır devam eden gol yememe serisini bozdu. Sarı kırmızılı taraftarlar 60. dakikada küçük çaplı bir şok geçirdi. Konuk takımın kazandığı frikikte topun başına Holse geçti. Bu oyuncunun vuruşunda barajda Abdülkerim Bardakcı’ya da çarpan top Muslera’yı yanıltarak ağlarla buluştu.

Kriz çok sürmedi… Ziyech vurdu, Icardi dokundu

 Karşılaşmanın 3-0’dan 3-2’ye gelmesi stadyumdaki gerilimi arttırdı. Galatasaray’ın 3-0’dan 3-3’e yakalanma endişesini ise Hakim Ziyech bitirdi. Sağ kanattan aldığı topla ceza alanına doğru kat eden Faslı futbolcu topa çok sert vurdu. Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, bu sert topa dokunarak filleri havalandırdı. Statta ‘Aşkın olayım’ şarkısı çalarken taraftarlar ve futbolcular kendilerini hafta içinde Şampiyonlar Ligi maçına hazırlamaya başladı.

Transfer şampiyonu oldum diye sevinme... Son 10 yılda sadece 3'ü ipi göğüslediTransfer şampiyonu oldum diye sevinme… Son 10 yılda sadece 3’ü ipi göğüsledi

Icardi, Burak Yılmaz’ın rekoruna ortak oldu

Mauro Icardi, bu sezon 8. resmi maçında 8. golünü attı ve 1 de asist yaptı. Bu sezon ligdeki 4. maçında 5. golünü atan ve ilk 11 çıktığı son 11 Süper Lig maçında da gol atan Mauro Icardi (toplam 18 gol), Opta’nın detaylı analize başladığı 2007/08’den bu yana en uzun serinin sahibi olan Burak Yılmaz’ın (11 maç; Mayıs-Kasım 2011) rekorunu egale etti.

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi,maçları boş geçmiyor.

Ndombele siftah yaptı

Okan Buruk, Ziyech’ten sonra yeni transfer Tanguy Ndombele’yi de 75. dakikada Kerem Demirbay’ın yerine oyuna soktu. Maç 4-2 biterken Galatasaray maç fazlasıyla 10 puanla liderliğe yükseldi.

Galatasaray’ın bileği bükülmüyor

Sarı-kırmızılılar, bu skorla Süper Lig’de sahasında oynadığı son 19 karşılaşmada da mağlup olmadı. 17 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, son olarak kendi sahasında geçen sene Süper Lig’in 2’nci haftasında Giresunspor’a karşı sahadan yenik ayrılmıştı.Ayrıca Galatasaray, 2023-24 sezonu ile birlikte Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi serüveninde hiç maç kaybetmedi. Şampiyonlar Ligi elemelerinde çıktığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de ise 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlikle namağlup şekilde yoluna devam ediyor.

Galatasaray Teknik direktörü Okan Buruk, Samsunspor’u övdü.

Okan Buruk: Zaha geliyor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maç için ”Karşımızdaki takımı tebrik ederim. Bugün çok iyi oyun ortaya koydular, goller attılar. Hücum kalitesi olarak iyi işler yaptılar. Biz de ilk yarıda hücum olarak iyiydik. Daha fazlasını da atabilirdik. Önemli bir skora imza atabilirdik” dedi. Ziyech’in olumlu sinyal verdiğini belirten Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu’nun sahanın en iyilerinden biri olduğunu söyledi. Wilfred Zaha’nın ne zaman sahalara döneceği hakkında gelen soruya yanıt veren Buruk şunları söyledi: “Son 3 maçta 9 gol attık. Hiç gol yememiştik bugün 2 tane yedik ama bunlarda da bizim dokunuşlarımız var. Zaha gelecek. Genel olarak ofansif anlamda iyi işler yaptık. Orta sahadan da Lucas hücuma destek verdi. Doğru işler yaptık.”

Ziyech, Galatasaray’ın dördüncü golünde Icardi’ni topa müdahale ettiğini görmediğini söyledi.

İlk defa resmi maçta Galatasaray forması giyen Hakim Ziyech de “Zevkli bir maç oldu. İyi performans sergilediğimi düşünüyorum. Daha fazlasını da oynamak istiyorum. 4-2’lik galibiyetten dolayı da mutluyum. Umarım taraftar da mutlu olmuştur. Son 4 ayda en çok oynadığım maç oldu. Yavaş yavaş daha çok oynayacağımı düşünüyorum. En üst seviyeye en kısa sürede ulaşacağımı düşünüyorum” dedi. Çektiği sert şuta Icardi’nin kafa vurması hakkında konuşan Faslı futbolcu şunları söyledi: “Icardi’nin dokunduğunu fark etmemiştim. Yanıma gelince o söyledi. İçeri girdiğimiz zaman da şakalaştık. Gerçekten dokunmuş ve gol oldu. Gerçekten güzel bir gol oldu.”

Hüseyin Eroğlu, artık kazanmaları gerektiğini söyledi.

Hüseyin Eroğlu: Geldikleri her pozisyon gol oldu

Samsunspor’da Hüseyin Eroğlu ise şanssız goller yediklerini söyledi Eroğlu, “İlk yarıda 3-0’dı skor ama oyun dengeliydi. Biz kaçırdık, Galatasaray attı. Geldikleri her pozisyon gol oldu. Savunma anlamında biraz sıkıntı yaşadık. 3-0’dan sonra devrede oyuncularımızla konuştuk. Savunmayı biraz daha sertleştirmemiz gerektiğini konuştuk. Bulduğumuz iki golle oyuna ortak olduk” dedi. Samsunspor hocası konuşmasını şöyle bitirdi: “3-3 olacak pozisyon döndü 4-2 oldu. Daha yeni takım olmaya başladık. Galatasaray taraftarı önünde maçın geneline baktığımızda hücum olarak iyiydik. Taraftara galibiyet armağan etmek istiyoruz. Artık kazanmamız gerekiyor. Ben oyunun geneline baktığımızda memnunum. Bu ligde her takımı yenebilecek güce geleceğiz. Bugün bunu gördüm.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.