Çöpte bebek cesedi bulundu: Anne ve ailesi gözaltında

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde ölü bir bebek bulundu. Üniversite öğrencisi olan anne Y.Ç. ve ailesi gözaltına alındı. Genç kadın bebeğinin ölü doğduğunu ve bu yüzden çöpe bıraktığını söyledi.

Gündem 26 Eylül 2024
Fotoğraf: AA

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’nde Cennet Sümbül isimli kağıt toplayıcısı bölgedeki çöp konteynerinde dehşet verici bir manzarayla karşılaştı. Sümbül konteynerin içinde beze sarılı bir bebeğin cansız bedenini buldu. Gördükleri karşısında dehşete düşen kadın hemen yetkililere haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri küçük bedenin hayatını kaybettiğini tespit etti. Yapılan incelemenin ardından bebek savcının talimatıyla morga kaldırıldı.

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirerek kısa sürede bebeğin annesi Y.Ç.’yi tespit etti. Üniversite öğrenimi gören 21 yaşındaki Y.Ç. Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde ailesiyle yaşıyordu.

Polis genç kadının yanı sıra anne F.Ç. ve baba M.Ç.’yi de gözaltına aldı. Anne ve babasıyla Mersin’de evlerinde yakalanan Y.Ç. sorgulanmak üzere Mut’a götürüldü.

Durumu ailesinden gizlemiş, banyoda doğum yapmış

Yapılan soruşturmada Y.Ç.’nin iki hafta önce annesiyle Mut’a geldiği ve burada ev kiraladıkları ortaya çıktı. Y.Ç. ilk ifadesinde üniversite eğitimi sırasında hamile kaldığını, durumu ailesinden gizlediğini ve banyoda doğum yaptığını anlattı.

Genç kadının ifadesine göre bebeği ölü doğmuştu, bu nedenle onu poşete koyup çöpe atmıştı. Anne ve babasının olaydan hiçbir şekilde haberi olmadığını söyledi.

Polisteki sorgularının ardından Y.Ç. ve ailesi adliyeye sevk edildi.

Dehşet ülkesi: Tecavüze uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek yaşam savaşındaDehşet ülkesi: Tecavüze uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek yaşam savaşında

Bir bebek böyle öldüBir bebek böyle öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.