56 ilde Kafes operasyonu: 367 gözaltı kararı

Kafes operasyonları dün de devam etti ve 56 ilde yapılan ev baskınlarında 156 şüpheli gözaltına alındı. Aynı zamanda terör örgütü PKK propagandası yaptığı değerlendirilen 30 şüpheli için de gözaltı kararı var ve 8 ilde operasyon başlatıldı.

Gündem 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kafes operasyonları kapsamında mali suç örgütlerine yönelik baskınlar düzenlendi. Ankara, Eskişehir, Trabzon, İzmir ve İstanbul’un aralarında olduğu toplam 56 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 150 şüpheli yakalandı. Toplamda 367 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilirken şüphelilerin ‘tefecilik’, ‘kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık’, ‘kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘resmi ve özel belgede sahtecilik’, ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ ve ‘parada sahtecilik’ suçlarını işledikleri değerlendiriliyor.

56 ilde operasyon

Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran Yerlikaya, operasyon kapsamındaki illeri şöyle sıraladı:

Ankara, Artvin, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Manisa, Rize, Samsun, Siirt, Trabzon, Uşak, Kırıkkale, İzmir, Antalya, Gümüşhane, Aydın, Burdur, Çanakkale, Giresun, Kars, Ordu, Tekirdağ, Balıkesir, Çankırı, Çorum, Denizli, İstanbul, Kırşehir, Şanlıurfa, Iğdır, Van, Muğla, Yalova, Adana, Elazığ, Mardin, Afyonkarahisar, Malatya, Nevşehir, Osmaniye, Kocaeli, Bartın, Kayseri, Ağrı, Bilecik, Bursa, Erzincan, Erzurum, Muş, Şırnak ve Düzce.

İstanbul’daki operasyonda banka ve pandemi ayrıntısı

İstanbul’da gözaltına alınan 17 kişinin dolandırıcılık şüphesi ise pandemi dönemine uzanıyor. Bir bankanın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada salgın döneminde Esnaf Destek Paketi adı altında çok sayıda 25 bin liralık kredi ve kredi kartı kullandırılmasıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Konuyla ilgili hakkında gözaltı kararı verilen 22 kişiden 17’si yakalanırken bunların kredi kullanacak kişilere geriye dönük vergi kaydı oluşturdukları değerlendiriliyor. Öte yandan şikayetçi olan bankanın güncel enflasyon karşılığı 12 milyon zarar ettiği de belirtiliyor.

Pelit ve Uzuner çeteleri çökertilmişti

Öte yandan dün de Uzuner ve Pelit çetelerine Kafes operasyonları kapsamında operasyon düzenlenmişti. Bakan Yerlikaya söz konusu iki suç örgütünün çökertildiğini duyurmuştu ve baskınlarda çok sayıda para ile altının ele geçirildiğini açıklamıştı.

8 ilde PKK operasyonu

Dün aynı zamanda terör örgütü KCK/PKK için de soruşturma yürütüldü ve örgüt propagandası yaptığı değerlendirilen 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

IŞİD’e operasyon MASAK verileriyle başladı

Terör örgütü IŞİD’e yönelik de düzenlenen operasyonlar kapsamında 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, bunlardan 17’si yakalandı. Operasyon, MASAK Başkanlığı’ndan alınan verilerle başlatıldı. Buna göre; çatışma bölgeleri ile Türkiye arasında ve ülke sınırları içerisinde, illegal yollarla, şirketler ve şahıslar üzerinden para aktarıldığı tespit edildi.

Kafes operasyonunda yeni adım: Sekiz ilde Bulutlar Çetesi'ne baskınKafes operasyonunda yeni adım: Sekiz ilde Bulutlar Çetesi’ne baskın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.