Basketbolda İsrail engeli sürüyor: EuroCup’tan Beşiktaş için Belgrad kararı

Beşiktaş'ın Eurocup üçüncü haftasında sahasında Hapoel Tel Aviv ile oynayacağı maç güvenlik gerekçeleri nedeniyle Belgrad'a alındı. Geçen sezon da basketbolda Türk takımlarının İsrail ekipleriyle oynayacağı iç saha maçları başka ülkelere alınmıştı.

Spor 26 Eylül 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş iç saha maçını Belgrad'da oynayacak.

Beşiktaş geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Türk basketbolunu EuroCup’ta temsil ediyor. Siyah-beyazlılar serüvene ilk hafta maçında Buducnost’u 94-76 mağlup ederek başladı. Geçen sezon yarı finale kadar çıkan siyah-beyazlıların bu sezonki hedefi final seviyesine gelebilmek.

Beşiktaş ikinci haftada bir başka Türk ekibi Bahçeşehir Koleji’yle kozlarını paylaşacak. Bu maç deplasmanda oynanacak. Kara Kartal zorlu müsabakadan sonra Akatlar’a dönmeyi planlıyordu. Ancak plan suya düştü. EuroCup yönetiminden gelen açıklamaya göre Hapoel Tel Aviv’e karşı oynanacak mücadelenin adresi değişti. Açıklamada “Beşiktaş ile Hapoel Shlomo Tel Aviv arasındaki  EuroCup 3. Tur karşılaşması Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma 9 Ekim Çarşamba günü yerine 8 Ekim Salı günü yerel saatle 20:00’de oynanacak. Karar Türk ve İsrail hükümetlerinin tavsiyeleri dikkate alınarak alınmıştır” dendi.

Bu kararla geçen sezonki tarife devam etmiş oldu. Karşıyaka, Galatasaray, Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Beşiktaş gibi ekipler geçen sezon İsrail ekiplerine karşı iç saha maçlarını genelde Balkan veya Sovyet ülkelerinde ev sahibi statüsünde oynamıştı. Karardan anlaşılacağı üzere Hapoel ile aynı grupta yer alan bir başka Türk ekibi Bahçeşehir de bu sezon iç sahada oynayacağı maçı bir Balkan ülkesinde oynayacak. Beşiktaş ve Hapoel geçen sezon çeyrek final aşamasında karşılaşmışlar o dönem iç saha maçlarını Litvanya’nın Vilnius kentinde oynayan Hapoel siyah-beyazlıları burada ağırlamış ve 94-89’luk skorla kazanan Beşiktaş adını Bourg ile eşleştiği yarı finale yazdırmıştı.

Potada zafer gecesi: Beşiktaş, Bahçeşehir ve Bodrum Avrupa'da galipPotada zafer gecesi: Beşiktaş, Bahçeşehir ve Bodrum Avrupa’da galip

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.